Päeva esimeses, soolotsiklite kahetunnises sõidus kuulusid kaks esimest kohta seekord meie lõunanaabritele, kui kiireimaks osutus eelmisel etapil Haapsalus absoluutarvestuses kolmandaks tulnud Edgars Silins, kes edestas Reius kaasmaalast ja Haapsalu kuuendat meest Kristaps Bajarsit (mõlemad Husqvarna) 4 minuti ja 25 sekundiga. Kolmandaks sõitis end Haapsalus teise koha saanud Toomas Triisa (Husqvarna, Redmoto Honda Racing), tema jäi võitjast 5 minutit ja 22 sekundit. Need kolm meest olid ka ainsad, kes suutsid võistluse jooksul 10 ringi läbida. Üldarvestuses sõitsid end veel esikuuikusse Elary Talu (KTM, Sõmerpalu MK), Kert Pääbo (Yamaha, Lääne MK) ja Timmo Mõts (Kawasaki, Sõmerpalu MK).

E1 klassis võttis võidu Silins, teise koha sai Pääbo ja kolmanda Kristjan Rätsep (Honda, Redmoto Honda Racing). Eesti meistriks tuli tänu viimasele etapile Pääbo (58 punkti), hõbeda sai Paikusel selles klassis neljanda koha saanud Tarvi Remmelgas (Kawasaki, Kagu MK, 50 p) ja pronksi soomlane Jani Alanen (Kawasaki, Paikuse MK, 48 p), kes viimasel etapil ebaõnnestus ja oli alles 13.

E2 arvestuses oli Paikusel parim Bajars Talu ja Mõtsi ees, Eesti meistriks tuli aga viimasel etapil tehniliste probleemidega maadelnud ja neljanda koha saanud Jüri Triisa (Honda, RedMoto Honda Racing), kes kogus lõpuks 70 punkti. Teise koha sai Talu (49 p) ja kolmanda Paikuse võistlust alguses juhtinud, kuid sõidu jooksul klassis viiendaks taandunud Riho Keerme (Kawasaki, Jõhvi MK, 41 p).

E3-s sõitsid end viimasel etapil poodiumile lätlane Einars Vinters (KTM), Egon Üpraus (KTM, Stingray Extreme) ja võitja kaasmaalane Lauris Ermanis (Husqvarna). Eesti meistriks krooniti Üpraus (69 p), teiseks tõusis tänu viimase etapi kuuendale kohale Argo Keerme (KTM, Jõhvi MK, 49 p), kes möödus Paikusel 10-nda koha saanud Janar Eerikust (Kawasaki, Sõmerpalu MK) kahe punktiga.

Enduro klassis oli Paikusel esikolmik sama nagu Haapsalus, võitis Toomas Triisa, teine oli lätlane Sandris Klavins (Husqvarna) ja kolmas Mart Meeru (KTM, Sõmerpalu MK), kellega koos Triisa läbis edukalt selle aasta Dakari maratonralli. Triisa, kes osales ainult viimasel kolmel etapil, kuid oli neil ka alati parim, võitis tänavuse meistritiitli ja seda 60 punktiga, teisele kohale tõusis hooaja lõpus Meeru (43 p) ning kolmandale langes viimasel etapil hoopis E3 klassis võistelnud ja seal seitsmenda koha saanud Rene Jõgimaa (Husqvarna, RedMoto Honda Racing).

Veteranid 40+ masinaklassis võidutses üks võistluse eestvedajatest Toivo Nikopensius (Yamaha, Paikuse MK), kellele järgesid võitja klubikaaslane Aivo Rabbi (Yamaha) ja sarnaselt Haapsalu etapile lätlane Janis Rasmanis (KTM). Eesti meistriks tuli aga kolm esimest etappi võitnud ja Paikusel neljanda koha saanud Reio Engman (Yamaha, Lääne MK, 73 p), kes edestas Nikopensiust ainult 4 punktiga, pronksmedali saavutas hooaja kokkuvõttes Rabbi (56 p).

Noorte 85cc klassis võidutses Soome poiss Samuli Puhkainen (Yamaha) eelmisel etapil samuti teisena lõpetanud lätlase Kristaps Putninši (Suzuki) ees, kolmandaks sõitis end seekord teine Läti poiss Miks Rasmanis (KTM). Meistritiitli võitis aga 56 punktiga Paikuse neljas poiss Kermo Uue (KTM, Motoklubi AEX), hõbeda sai Marek Künnapas (KTM, 37 p), kes vigastuse tõttu viimasel kahel etapil ei osalenud ning pronksi Putninš (34 p).

Seeniorid 50+ klassis võttis Paikuselt esikoha Haapsalu kolmas mees Madis Pool (KTM, Pärnu MC), teiseks sõitis end nagu ka Haapsalus lätlane Andris Kalmins (Husaberg) ja kolmanda koha punktid noppis seekord Perti Salonen (Viljand VMK). Eesti karikavõitjaks tuli aga Paikusel kuuendaks tulnud Jüri Makarov (Honda, Pärnu MC, 70 p), kellele järgnesid Pool (65 p) ja Jaanus Nuut (KTM, Stingray Extreme, 47 p), kes lõpetas viimase etapi neljandal kohal.

Harrastajate B klassis osutus parimaks eelmise etapi teine mees Marko Kallas (Yamaha, Yamamoto RC), kellele järgnesid Kevin Didvig (Honda, Redmoto Honda Racing) ja Janis Kaljas (Yamaha, Kohila Motospordiklubi). Kuna karikavõistluste senine liider Siim Rotmeister (Honda, Pärnu MC) Paikusel ei osalenud, siis möödusid temast nii sarja võitjaks tulnud Kallas (60 p) kui ka Kaljas (54 p) ning Rotmeister langes 53 punktiga kolmandaks.

Harrastajate C arvestuses oli seekord võidumees Egert Säärits (Kawasaki), teiseks sõitis end raskel rajal Sten Väise (KTM, Kagu MK) ja kolmandaks lätlane Gustavs Kundzinš (Husaberg, Laansoo MK). Eesti karikavõitjaks tuli napi ühe punktilise eduga Sääritsa (58 p) ees Paikusel alles 11-nda koha saanud Ivo Pärle (Kawasaki, Sõmerpalu MK), Väise lõpetas hooaja 46 punkti ja kolmanda kohaga.

Hobby 30+ klassis sõitsid end sellel etapil poodiumile samad mehed, kes ka eelmisel etapil Haapsalus, kui kiireimaks osutus leedulane Andrius Mitkevicius (KTM) Renno Ruubeli (Honda, Redmoto Honda Racing) ja lätlase Armands Krampe (Yamaha) ees.

Õrnema soo esindajate klassis võttis Johanna Saareke (Yamaha, Pärnu MC) Kris Jalaselt (TM, Sõmerpalu MK) Haapsalus saadud kaotusele revanši ja lõpetas sellel etapil ise esimesena, kolmandaks sõitis end võitja klubikaaslane Birgit Lippmaa (Honda). Tänu Paikuse võistluse võidule möödus Saareke (67 p) Jalasest ka hooaja kokkuvõttes ja tuli Eesti karikavõitjaks ning edestas oma põhikonkurenti lõpuks 2 punktiga. Kolmandale kohale platseerus soomlanna Anu Nummela, kes võitis hooaja kaks esimest võistlust, kuid kahel viimasel ei osalenud.

Quadide ja ATV-de 90-minutilises võidukihutamises osutus teist etappi järjest kindlalt parimaks Siim Vaide (KTM, Redmoto Honda Racing), kes haaras sarnaselt Haapsalu võistlusele liidrikoha juba sõidu alguses. Teiseks sõitis end hiljuti Rahvust krossil Eesti koondisega kõrge neljanda koha saavutanud Kaspar Kangur (Honda, Catwees Honda Racing), kes jäi Vaidele alla 3 minuti ja 18 sekundiga. Kolmandana lõpetanud Haapsalu teine mees Henri Mündi (KTM, Quad MK) jäi teisest kohast lõpujoonel 2 minuti ja 47 sekundi kaugusele. Üldarvestuse esimesed kolm moodustasid ühtlasi ka esikolmiku Quad maskinaklassis. Eesti meistriks tuli aasta kokkuvõttes 69 punktiga tänavu Euroopa meistrivõistlustel neljandaks tulnud Mündi, kellest 9 punktiga jäi maha Vaide, kes võitis neljast etapist kolm, kuid ühel pidi tehnilistel põhjusel katkestama. Pronksi sai hooaja kokkuvõttes Martin Filatov (Honda, Catwees Honda Racing, 58 p), tema lõpetas Paikusel selles arvestuses neljandana.

Quad Harrastajad klassis võidutses tänavu veel väiksemas Quad 200 klassis võistelnud ja Baltikumis enamus tiitleid kogunud Kevin Saar (Honda, Pärnu MC), kes järgmisel hooajal võistleb juba suurte meeste seas ning harjutas Paikusel suurema quadiga sõitmist. Teise koha sai selles arvestuses Saare klubikaaslane Rainer Palu (Yamaha) ja kolmanda Haapsalus võidutsenud Hendrik Volmer (Honda, Redmoto Honda Racing), kellele sellest piisas, et 61 punktiga Eesti karikavõitjaks tulla. Aasta kokkuvõttes sai teise koha Paikusel Quad klassis osalenud kohaliku motoklubi sõitja Taavi Raadik (Honda, 54 p) ja kolmanda Palu (53 p).

ATV kuni 750cc klassis võitis sarnaselt eelmisele etapile kindlalt Kalev Kõivsaar (Can-Am, Motobox), kellele järgnesid võitja klubikaaslane Lennart Kiivit (Can-Am) ja lätlane Kaspars Škilts (Yamaha), kes sai ka Haapsalu etapil sama koha. Sõidu ainus naisvõistleja Angela Veerpalu (Kawasaki, Motobox RT) lõpetas sõidu neljandana. Kõivsaar võitis ülivõimsalt karikavõistlused, kogudes hooaja lõpuks 77 punkti, talle järgnesid Paikusel viienda koha saanud Tanel Veerpalu ja Angela Veerpalu võrdselt 43 punktiga.

Kahe põhisõidu vahel kihutasid ka Quad 100 ja 200 noored sõitjad ning seda lühendatul rajal. 40 minutit kestnud võidusõidu lõpetas esimesena väiksemas klassis osalenud Robert Lihtsa (Honda, Kagu MK), kes edestas kõiki konkurente ringi või isegi enamaga. Teiseks sõitis end Brandon Bogatsov (Honda) ja kolmandaks Joosep Eesmäe (Honda, Pärnu MC). Quad 200 moodustasid esikolmiku Bogatsov, Cris Sten Kutti (Yamaha, Motobox RT) ja Sander Lakiza (Yamaha, Pärnu MC) ning Quad 100-s Lihtsa, Eesmäe ja Patric Kurvits (Honda, Kagu MK).

Paikuse võistlusega tõmmati ka põnevale suvisele hooajale kriips alla ja nüüd on jäänud sõita veel mõned kohalikud krossivõistlused ning nooremad sõitjad alustavad võistluseid Sõmerpalus asuvas Adrenalin Arena sisehallis.