Kahe tugeva klubi duellist väljus selge võitjana (93:84) kodumeeskond Varese ning paha polnud ka Kristjan Kanguri esitus: ühe võitjate võtmemängijana tõi ta 35 väljakul viibitud minutiga 16 punkti ja võttis 7 lauapalli.

Kui Kanguri täpne viskekäsi, head söödud ja tark kaitsetöö on igale Eesti (ent ilmselt ka Itaalia) korvpallihuvilisele aastatega selgeks saanud, siis tehkem seekord tutvust eilse mängu lõpuhetkedel itaallasele omaselt üliemotsionaalselt võitu tähistanud Varese peatreeneri, vaid 42-aastase Gianmarco Pozzeccoga.

181 sentimeetri kiuste tippu

1972. aastal sündinud Pozzecco kasvas üles Triestes, linnas, mis asub Sloveenia piirist vaid kiviviske kaugusel. Pikkust polnud talle kaasa antud just palju - 181 sentimeetrit -, ent alavalikuks osutus sellegipoolest korvpall.

Tuule sai tiibadesse Pozzecco just Vareses, kuhu ta siirdus mängima 1994. aastal. Toona 21-aastane Pozzecco kerkis kiiresti Itaalia liiga säravamate mängujuhtide sekka. Teda iseloomustati kui väga loovat ja hea väljakunägemisega mängijat, kelle suureks trumbiks oli söötude jagamine - heaks tõestuseks fakt, et seitsmel järjestikusel aastal oli ta resultatiivsete söötude arvestuses Itaalias liiga parim. Ja kui kellelegi parasjagu sööta polnud, oli Pozzeccol tagataskust võtta ka täpne viskekäsi.

Duncanile avaldas muljet, NBA klubidele mitte

2001. aastal üritas Pozzecco Toronto Raptorsi suvelaagri kaudu pääseda ka NBA-sse, ent teisele poole lompi pääsemiseks peeti teda füüsiliselt lihtsalt liiga nõrgaks. Välismaal ta kahel korral hiljem siiski mängis - klubideks Zaragoza (Hispaania) ja Himki (Venemaa).

Koondisesse pääses hüüdnime all "Poz" tuntud mees esmakordselt 1997. aastal, suurima saavutuseni jõudis ta aga seitse aastat hiljem, kui tuli Itaaliaga Ateena olümpial hõbedale. Lisaks sellele, et Pozzecco oli pea igas Itaalia koondise mängus meeskonna suurim korvisöötude jagaja, viskas ta finaalis Argentiina vastu oma võistkonna parimana 12 silma. Turniiri käigus sõnanud muide ameeriklaste tähtmängija Tim Duncan isiklikult, et on Pozzecco mängustiilist lummatud.

Hea algus treenerikarjäärile

Mängijakarjäärile pani Pozzecco punkti Sitsiilias Capo d'Orlando meeskonnas, kus ta alustas kaks aastat hiljem ka treeneritööd. Eduni jõudis toona veel madalamas liigas mänginud meeskond kiiresti ning mulluse teise liiga hõbemedaliga tagati koht alanud hooajaks kõrgeimasse seltskonda.

Suvel Varese etteotsa palgatud ning kohe avavoorus tugeva Cantu vastu võidu võtnud mehel paistab treenerivaistu seega olevat küll, olgugi, et siinsetele spordisõpradele jäi ta eile meelde pigem oma hullumeelse tähistamise kui taktikaliste nüansside poolest. Ent küllap jõuab pika hooaja käigus Pozzeccot ka treeneriomaduste poolest tundma õppida.

Gianmarco Pozzecco mängijakarjääri tipphetked:

Vaata, kuidas Pozzecco eilset võitu Cantu üle tähistas (alates 2.08):