Kuigi Silveston Saaremaa ralli möödunud aastast üldvõitu pole tänavu kaitsmas Georg Gross ja Raigo Mõlder, siis registreerunute nimekirjast leiame siiski möödunud aastate Saaremaa rallide võitjaid.

Tänavusel Saaremaa rallil on taas stardis ralli kahekordne võitja Margus Murakas, kes koos Toomas Kitsinguga võitnud ralli aastatel 2001 ja 2002. 2012. Saaremaa ralli järel teatas Murakas küll karjääri lõpetamisest, kuid kõigi rallisõprade rõõmuks on ta taas stardis. Seekord on Margusele kaarti lugemas poeg Henri ning võistlusmasinaks Ford Fiesta R5.

Stardis on ka 2007 Saaremaa ralli võitja Rainer Aus, kes võistles toona koos Kristo Kraagiga. Selle aasta Saaremaa rallil istub tema kõrval Simo Koskinen, kes Ausile kaarti lugemas alates hooajast 2012.

Just viimati nimetatud aastal võitsid Saaremaa ralli Venemaa rallipaar Aleksei Lukjanuk – Aleksei Arnautov, kes stardis ka tänavu ning kes lisaks teisele Saaremaa ralli üldvõidule lähevad püüdma ka Eesti meistrivõistluste absoluutarvestuse meistritiitlit.

Kaardilugejatest on tänavuse aasta Saaremaa ralli startijatest kaks võitu ette näidata Kristo Kraagil, kes sai esimese võidu, nagu eelpool mainitud, aastal 2007. ning teise 2009. aastal Georg Grossile kaarti lugedes. Kui möödunud hooajal luges Eesti meistrivõistluste viimasel rallil Kristo kaarti Martin Kangurile, siis sel aastal loeb ta Saaremaa rallil kaarti Rally Estonia avariist taastunud ja comebacki tegevale Raul Jeetsile, kelle kaardilugeja Andrus Toom veel vigastusest taastub. Ühtlasi on see ralli Jeetsile ka nö. heaks võimaluseks taas käsi soojaks sõita, sest 18.-19. oktoober ootab ees Läti meistrivõistluste viimane ralli, kus enne viimast etappi juhitakse klassi R5 punktiarvestuses.

Teine kaardilugeja kellele Saaremaa teedelt varasem võit ette näidata on Kuldar Sikk, kes koos Ott Tänakuga võitsid ralli aastal 2011. Tänavu on Sikk Eesti meistrivõistluste 2WD 1600 klassi arvestuses kaarti lugenud noorele soomlasele Niko-Pekka Nieminenile.

Lisaks Jeetsile on Saaremaa rallil come backi tegemas vennad Ago ja Kalle Ahu, kes võitsid E11 klassivõidu hooaja avarallina sõidetud Võru talverallilt, kuid kes peale seda meistrivõistluste arvestusse mitte kuulunud Tallinna rallil teatasid karjääri lõpetamisest.

Tänavu antakse Eesti autoralli meistrivõistlustel koos Eesti Juunioride arvestusega välja üksteist sõitjatele mõeldud meistritiitlit. Nendest kaheksas arvestuses on enne Saaremaa rallit tänavused meistrid juba selgunud: N4 klassis on tänavused meistrikulla omanikud Aleksei Lukjanuk – Aleksei Arnautov (Mitsubishi Lancer Evo X), 2WD 1600 klassis võitsid meistritiitli Sander Pärn ja James Morgan (Ford Fiesta R2), kes tulid ka esimesteks Eesti Juunioride autoralli meistriteks. 2WD 2000 klassis Kristo Subi ja Teele Sepp (Honda Civic Type-R), E9 klassis Rainer Meus ja Kaupo Vana (Lada VFTS), E11 klassis Toomas Vask ning Taaniel Tigas (BMW M3), E12 klassis Hendrik Kers ja Viljo Vider (Mitsubishi Lancer Evo V) ning E13 ehk veoautode klassis Taavi Niinemets ja Marco Prems (Gaz 51A).

Tänavused meistritiitlid on seega veel selgitamisel kolmes võistlusklassis ning neist esimeses ehk EMV 1 klassis on meistrikulla poole teel Saaremaa oma mees Timmu Kõrge, kes peale kahte vahele jäänud meistrivõistluste rallit on taas stardis kaardilugeja Erki Pintsi ja MM Motorsport poolt ettevalmistatud Ford Fiesta R5 võistlusmasinal. Kõrge edu teist kohta hoidva Radik Shaymievi ees on 12 punkti.

Teine arvestus, kus veel meistritiitel lahtine on klass E10, kus enne Silveston Saaremaa rallit klassiliidrid Kristjan Sinik – Martti Meetua (Nissan Sunny), kelle edu Tartu rallil katkestanud Matin Saare ja Allan Heina (VW Golf II) ees on 14 punkti.

Viimane meistrikuld, mis veel enne Saaremaa rallit jagamata, on absoluutarvestus, kus juhtimas Aleksei Lukjanuk – Aleksei Arnautov, nende edu Markus Abrami ja Rein Jõessare (Mitsubishi Lancer EVO X) ees on 26 punkti ja neist vaid punkti kaugusele jäävad meeskonnakaaslased Roland Murakas ning Kalle Adler (Mitsubishi Lancer EVO X).

Hoolimata sellest, et paljudes klassides on juba meistritiitel jagatud, siis lahtised on veel paljude klasside teiste medalite saatused. Kindlasti saab põnev olema ka heitlus 47. Silveston Saaremaa ralli üldvõidule, kus eelpool nimetatud ralli võitjate nimistusse üritavad uute nimedena pääseda koduteedel võistlev Timmu Kõrge, alati kiire Siim Plangi, N4 klassis hooaja avaralli võitnud Roland Murakas, hooaja jooksul häid tulemusi näidanud Markus Abram ning teised kiired sõitjad. 1.oktoobri seisuga on 47.Silveston Saaremaa rallile eelregistreerunud 150 võistluspaari kaheksast riigist.

47. Silveston Saaremaa ralli start antakse traditsiooniliselt Kuressaare keskväljakul, kui reedel, 10. oktoobril kell 18.30 sõidab esimene auto stardipoodiumile. Reedel sõidetakse kruusal kolm esimest katset ja laupäeval, 11. oktoobril sõidetakse Silveston Saaremaa rallil seitse kiiruskatset. Ühtekokku läbitakse kahe päeva jooksul 109,66 katsekilomeetrit.

47. Silveston Saaremaa ralli võitjat saab Kuressaare keskväljakul asuval poodiumil tervitada laupäeval kell 18.00.

Kiiruskatsed on pealtvaatajatele tasulised. Kahepäevane rallipass (käepael), mis tagab pääsu kõigile soovitud kiiruskatsetele maksab 13 eurot. Pilet konkreetsele kiiruskatsele maksab 5 eurot. Alla 14.a. lapsed pääsevad ralliraja äärde tasuta. Õpilastele vanuses 14-17.a. on õpilaspileti ettenäitamisel pilet 3 eurot. Rallipood asub alates kolmapäevast, 08. oktoobrist, Saare Selveris, kus on müügil lisaks rallipassidele ka rallimeened (mütsid, särgid, kruusid, pastakad, jne.). Ralli ajakiri on saadaval ka Virtsu- Kuivastu praamidel, Alexela Virtsu tanklas ja Saare Kütuse tanklates.