Hispaanias Ponferradas jätkuvatel maanteejalgrattasõidu maailmameistrivõistlustel alustati eile grupisõitudega ning esimese stardi said naisjuuniorid, kus ainukese eestlasena läks sõitma Mari-Liis Mõttus. Kohe aktiivselt alanud võidusõit muutus Mõttuse jaoks kiirelt raskeks ning oli selge, et eestlanna jaoks võitlus kõrgete kohtade nimel ei käi. Individuaalses temposõidus 35. koha saanud Mõttuse jaoks märgiti grupisõidu finišiprotokollis tulemuseks 79. koht, kaotust võidu teeninud Amalie Dideriksenile (Taani) 16 minutit ja 21 sekundit.

Täna hommikusel meesjuunioride sõidul oli Eesti koondis peal kolme ratturiga, kellest finišisse jõudis ainult Peeter Pung. Indidviduaalses temposõidus 50. koha saanud Ekke-Kaur Vosman sattus võidusõidu esimesel ringil kohe kukkumisse, kus lõhkus ka ratta ning oli sunnitud peagrupist maha jääma, mida enam püüda ka ei õnnestunud.

Stardis olnud Norman Vahtra suutis peagrupis püsida ligemale pool võistlusmaad, kuid siis muutus peagrupi tempo liiga tugevaks ning eestlane oli sunnitud kiiruses järgi andma. Individuaalses temposõidus saavutas Norman Vahtra 57. koha.

Ainukese eestlasena lõpetanud ning tugevalt peagrupis võidelnud Peeter Pung jõudis võidusõidu teises pooles ka peagrupi ette ning tundus, et eestlasel on täna hea päev, kuid lühiajaliseks sähvatuseks see siiski jäi ning võistluse eelviimasel ringil, kui peagrupp lagunes kaheks, oli Pung sunnitud jääma tagumisse gruppi.

Lõpptulemuseks märgiti Pungal 85. koht ning 9 minutit ja 48 sekundit kaotust finišispurdiga võidu teeninud Jonas Bokelohile (Saksamaa).

Täna pealelõunal on naiste eliitklassi grupisõidus Eesti koondise eest startimas Liisa Ehrberg ja Liisi Rist.