Üks Move Weeki ajal toimuv suurem liikumissündmus on 04. oktoobril Valgamaal Soontagal aset leidev 8-tunnine TA Orienteerumisklubi rogain, kuhu on osalema oodatud 2–4-liikmelised võistkonnad. Tegemist on lähimaade suurima osalejatearvuga rogainiga, kuhu on oodata üle 800 osavõtja, võistkondi tuleb ka piiri tagant Lätist ja Soomest.

Rogain on orienteerumismatk, mille eesmärk on kontrollaja jooksul koguda võimalikult suur punktisumma, läbides maastikule paigutatud kontrollpunkte, kusjuures nende väärtus on erinev ja sõltub asukohast või tehnilisest keerukusest.

„Kui orienteerumisjooks on individuaalne spordiala, kus orienteerumisülesannet lahendada, st kontrollpunkte otsida tuleb üksinda, siis rogain on võistkondlik ja paneb suurema rõhu sotsiaalsusele – võistkonnaliikmete omavahelisele koostööle ja kannustamisele“, ütleb rogaini korraldaja Lauri Leppik.
Rogainima oodatakse väikeseid ja suuri. „Meie rogainide noorimad osalejad omal jalal veel astuda ei jaksagi. Tõsi, 14-aastased ja nooremad võivad osaleda üksnes pereklassis koos oma vanema või vanavanemaga,“ sõnab Leppik.

TAOK rogainile saab registreerida kuni 29.septembrini aadressil http://www.rogain.ee/reg/ , kuid soodsam on registreerimine kuni15.septembrini.

Move Week 2014

Kõigi Move Weeki sündmustega saab lähemalt tutvuda Move Weeki kodulehel estonia.moveweek.eu
Samuti on võimalik ise mõni liikumissündmus korraldada ja see seal registreerida.