Soojad lõunakaarest tugevusega kuni 6-7 m/s puhuvad pagid paitasid mõnusalt poordil istujaid kui kohtunikud regati peakorraldaja Toomas Sootsi eestvedamisel Miiduranna sadama lähistel kell 12.25 esimese stardi andsid. 4 rajasõitu pidid selgitama parimad kolmes jahtide grupis. Parimaks aga osutuvad purjetamises tavaliselt need, kes vähem eksivad nii kursivalikutel, jahi häälestamisel aga loomulikult ka meeskonnatöös. Lentsivas tuules ja lühikesel rajasõidul oli tähtis iga võidetud või kaotatud meeter. Tuul muutis küll suunda ja päeva peale veidi vaikis aga võimaldas kenasti läbi viia kõik ettenähtud 4 võistlussõitu.

Pärast mullust edu ORC klassi Euroopa meistrivõistlustel Rootsis, kus Eesti avamerepurjetajad saavutasid 3 medalikohta ja tuleval suvel Pärnus toimuvat samalaadset suurregatti, on meie avamerepurjetajad ka kodustel regattidel asunud kasutama ORC arvestussüsteemi. Konkurentsi tõstmiseks on jagatud ümber ka võistlusgruppe. 

Selle hooaja esimesed regatid on seni ORC I grupis peremehetsenud X41 klassi jahtidele mõjunud seeläbi üsnagi üllatavalt, sest seni suuresti üksnes omavahel esikohtade pärast kemplema harjunud Premium, Olympic ja Forte on end koos pisut väiksemate, aga ORC jaoks optimeeritud jahtidega Sugar 2, Katariina II ja Silva purjetades leidnud pärast võistlusvalemi järgi tehtud sõiduaja ümberarvutusi esikolmiku asemele hoopis kohtadelt 4-6.  Edu võti peitub selles, et eelpool nimetatud kolm väiksemat jahti  on ülipõhjalikult optimeeritud ORC valemi jaoks, mis tähendab seda, et parimate asjatundjate abiga on välja timmitud optimaalsed taglase mõõdud, purjede suurus ja valik, kiilu konstruktsioon, profiil ja mass, jahi ballast ja meeskonna kaal.  X41 klassi jahtidel on seni  ORC valemist lähtudes pisut korrigeeritud üksnes purjede suurust. Hooaja alguse võistlustel puhunud tugevamates tuultes võidutsesid Sugar 2 ja Katariina II, X41 klassi eelised pidid ilmnema vaiksemas tuules.

Kalev Jahtklubi karikasarja Seiko Cup 2014 E4 karikavõistlus

Laupäevasel karikavõistlusel esindas X41 klassi jahte seekord Forte. Lühikesel rajal ja vaiksemas puhangutega ja pööramistega vürtsitatud tuules õnnestus Jaak Jõgi roolitud Forte meeskonnal seekord X41 klassi rehabiliteerimiseks plats puhtaks pühkida: kolm sõiduvõitu ja üks 5. koht tagasid kindla regativõidu ühe sõiduvõiduga piirdunud Aivar Tuulbergi roolitud Katariina II ja Andres Laulu roolitud My Car´i meeskondade ees.  Mullu ORC Euroopa meistriks tulnud Sugar 2 Tõnu Tõniste roolimisel ja Itaalia profipurjetajatega meeskonnas jäeti sedapuhku 4. kohale. 

Kalev Jahtklubi karikasarja Seiko Cup 2014 E4 karikavõistlus

ORC II grupis käis pinev rebimine Risto Riimi roolitud Elisa Passione Sailing Teami, Aleksander Karboinovi tüüritud Brigita-Xi ning Tarmo Endi tiimiga Jazzil ja Tanel Tamme roolitud Vesikaare vahel.  Seeria 1,1,2 ja 2 koht tagasid võidu Elisa Passione tiimile kahepunktilise eduga Brigita Xi ees. Jazz ja Vesikaar lõpetasid regati sama skooriga, kuid üks sõiduvõit andis Jazzile kolmanda koha. Ka selles jahtide grupis sai sõiduvõite kokku maitsta kolm jahti.

Kalev Jahtklubi karikasarja Seiko Cup 2014 E4 karikavõistlus

Väiksemate jahtide konkurentsis suutsid Svea, Gamajon, Greta ja Olivia kõik ühe sõiduvõidu võtta. Võitjaks osutus seekord aga Vallo Kalviku roolitud Olivia seeriaga 3,2,2,1

Põnev purjetamishooaeg jätkub.