Osales 600 sportlast 27 riigist järgmistel aladel: sparring, kompleksharjutused, spetsiaalne hüppetehnika, jõuline purustamine ja enesekaitse.

Sel aastal saavutasid Eesti sportlased medalite rekordi- saades neid kokku 15. Medalid jaotusid järgnevalt: 1 kuld, 2 hõbedat ja 12 pronksi. Kulla sai meestekoondis spetsiaalses hüppetehnikas.

Nende arvel on ka meeskonna sparringus saadud pronks. Meeskonna koosseisu kuuluvad: Eduard Svarval, Vjatšeslav Ištšik, Aleksandr Antonov, Deniss Presnetsov, Aleksandr Kozin, Igor Aleksandrov. Sportlaste treener on Mihhail Kõlvart.

„Kuldmedal ja meistritiitel on meie sportlaste olulisem saavutus, kuid ka pronksmedal meeskonna sparringus on väga hea tulemus. Kaotasime napilt poolfinaalis Vene koondisele, kus meil oli reaalne võimalus võita Euroopa tugevamaid sportlasi. Veerandfinaalis aga võitsime Inglismaa koondise.“ – ütles Eesti Taekwondo liidu president Mihhail Kõlvart.

Hõbemedaleid said juuniorid – kuni 75 kg sparringus Aleksandr Jonasing Haapsalust ning kuni 60 kg sparringus Ilja Makarov Kohtla-Järvelt. Olga Borissenko Paldiskist sai kaks pronksi II dani kompleksharjutuste eest ning kuni 63 kg sparringus. Samuti sai kaks pronksi Vladislav Žarov Tallinnast Idani kompleksharjutuste eest ja kuni 69 kg sparringus.

„Eraldi mainimist väärt on Vjatšeslav Ištšiku pronks, kes võitis veerand-finaalis kuni 85 kg sparringus praegust maailma meistrit. Paraku saadud trauma ei lasknud näidata tema maksimaalset tulemust ning ta saavutas kolmanda koha,“ – lisas Kõlvart.

Euroopa meistrivõistluste tulemused kõnelevad Eesti taekwon-do sportlaste kõrgest tasemest. Juba kuu aja pärast võetakse osa Balti riikide suuremast turniirist BaltCup, mis toimub Tallinnas 10.-11. maini. Augustis võisteldakse Tadžikistanis, Dušanbes juunioride maailmameistrivõistlustel.