„Laager sujus hästi, ilmad olid head ning treeningprogramm sai täidetud. Eks koondislaste vormist mingi ülevaade on olemas, kuid tegemist on siiski hooaja esimese võistlusega ning midagi ennustama hakata oleks liig,“ jäi Eesti juunioride koondise peatreener Toivo Suvi tagasihoidlikuks.

110 km pikkuse juunioride Pariis-Roubaix trassile jääb 16 munakivilõiku, kogupikkusega 28,9 kilomeetrit ning viimased 80 km on üks-ühele profisõiduga. Eliidile mõeldud 260 kilomeetrise Pariis-Roubaix käigus tuleb ületada pea 50 munakivilõiku ning teist aastat järjest on stardis Gert Jõeäär. Mullusel debüüdil ta finišisse ei jõudnud.

Astana profitiimi spordidirektorina on võidusõidul kohal Jaan Kirsipuu, kelle nimele kuulub eestlaste läbi aegade kõrgeim koht. 1996. aasta Pariis-Roubaix´l saavutas ta 16. koha.

Hooaja esimesele MK-etapile lähevad Eesti juunioride koondisega Ekke-Kaur Vosman (Kalevi Jalgrattakool), Norman Vahtra (Rein Taaramäe Jalgrattaklubi), Peeter Pung (Vooremaa Centrum/Rattabaas), Karl-Arnold Vendelin (Vändra Viko), Kristo-Enn Vaga (Kalevi Jalgrattakool) ja Karl-Patrick Lauk (Saaremaa Viiking).