Harju maakohtus kuulutati täna välja kohtuotsus, millega mõisteti varemgi kriminaalkorras karistatud endisele jalgpallurile Tauno Laasmele (38, varasema perekonnanimega Veri) 11 aastat ja kümme kuud vangistust narkootilise aine suures koguses ebaseadusliku käitlemise eest.
Laasmelt konfiskeeriti 1050 eurot ja ehteid ja helitehnikat 6016 euro väärtuses.

Kuriteo kaasosalist, endist Nõmme Kalju amatööride liiga pallurit Norman Kägo (26) ootab aga ees kolm aastat ja kümme kuud vangistust. Kägolt konfiskeeriti 9470 eurot.

Laasme on varem kohtupingis leebemat karistust anunud, kuid meest süüdistatakse raskes narkokuriteos juba kolmandat korda. Riigiprokurör Andres Ülviste taotles talle karmimat karistust kui varem ehk üheksat aastat, millele lisandus ka järele jäänud eelmine karistus. Ülviste taotletud karistus täna välja mõistetigi.

Varem vaid väärteo korras karistatud Kägole oli riigiprokurör nõudnud nelja aasta ja 10 kuu pikkust vangistust.

Eesti jalgpallikoondise ja Nõmme Kalju endine mängija Oliver Konsa (28), kes oli samuti kokaiiniäris osaline, vabanes juba 9. jaanuaril karistuse kandmiselt Tallinna vanglas. Talle mõisteti vangistust ühe aasta jagu.

Karistuse ülejäänud osa ehk kolm aastat vangistust mõistis kohus Konsale tingimisi nelja-aastase katseajaga. Kuna Konsa oli juba 2012. aasta 9. novembrist vahi all, siis vabanes ta 9. jaanuaril vanglast.

Otsus veel jõustunud ei ole, selle võib edasi kaevata 15 päeva jooksul.

Süüdistus

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi käitlesid Laasme ja Konsa 2012. aasta novembris Tallinnas ja Harjumaal korduvalt suures koguses kokaiini.

Süüdistuse kohaselt omandas Laasme oma tuttavalt Kallaselt vähemalt 20 grammi kokaiini, olles tegevuse eelnevalt kooskõlastanud Konsaga. Veidi hiljem andis Laasme tellitud aine edasi oma tuttavale Truusile.

Suurema osa omandatud kokaiinist viis Laasme seejärel vastavalt kokkuleppele Konsaga hoiule viimase elukohta, kusjuures kaks pakendatud müügikogust jättis enda autosse.

Süüdistuse kohaselt andis Laasme ühe kaasa võetud kokaiinipakendi samal õhtul vahetult Konsa kätte, et viimane toimetaks selle ostjani. Teise Laasmel kaasas olnud kokaiinikoguse võtsid politseinikud läbiotsimisel ära tema enda autost.

Laasmet ja Konsat süüdistati ka selles, et nad omandasid Kallaselt vähemalt 200 grammi kokaiini, toimetasid selle Konsa elukohta, kus kaalusid ja pakendasid aine tellimustele vastavateks müügikogusteks ning andsid osa sellest edasi Kägole, kes temale esitatud süüdistusest nähtuvalt müüs suurema osa saadud narkootilisest ainest seejärel Tallinnas edasi mitmetele inimestele.

Kägo süüdistati veel suures koguses narkoaine ehk kokku vähemalt 35 grammi kokaiini omandamises ning ühe grammi kaupa edasimüümises kahele inimesele pikema aja vältel.

Lisaks süüdistas riigiprokuratuur Kägo selles, et ta kohtumääruse alusel vahistatuna põgenes konvoeerimise käigus Tallinnas.