"Täpne summa on mõistagi konfidentsiaalne ning varieerub siia-sinna, aga suurusjärk on ligikaudu 1,3 miljonit eurot," ütles Gross pärast tänast pressikonverentsi TV3 mikrofoni ees. "Suur osa sellest summast on tulnud väljastpoolt Eestit - DMACK-i rehvifirmalt ja Malcolm Wilsoni (M-Spordi tiimipealik) poolt."

Pressikonverentsi laua taga rääkis Oleg Gross, et Tänaku nimel pidi oma rallikarjääri ohvriks tooma tema poeg Georg Gross, kes tänavu WRC autoga Eesti absoluutarvestuse meistriks tuli.

"Nagu me teame, sõitis ka minu poeg WRC autoga Eesti etappidel ja lähiriikides. Annan endale selgelt aru, et Eesti number üks rallisõitja on Ott Tänak. Kuna meie perekonnas valitses selle projekti kaasa löömise suhtes üksmeel ja Georg oli valmis oma sõitmistest loobuma, siis oli asi lihtne. Ott on muutunud meile lähedaseks, samuti ka (Georgi endine kaardilugeja) Raigo Mölder, kes on meile ka nagu pereliige," rääkis Oleg Gross.

"Mina olen alati Otti uskunud. Kui varem tundus, et oli ainult Markko Märtin ja siis tükk tühja maad - temaga võrreldavaid isikuid, nii andekaid ja töökaid pole minu teada rohkem olnud - siis nüüd on pilti tekkinud ka Tänak, keda märkas kohe algul ka Märtin, kes teda aitas ja tänu kellele kasvasid Otil vilumused ja oskused. Nagu me teame, ei läinud tal viimane hooaeg (MM-sarjas) kõige paremini. Aga nii suurtel võistlustel kohe suuri tulemusi saavutada ongi palju tahetud. See, mis ta saavutas, oli minu arvates hea ja jättis minusse usu, et Otti võib jätkuvalt panustada."

Lisaks Oleg Grossile on Tänaku projekti toetanud ka teised inimesed ja ettevõtted eesotsas Arvo Ojaperviga, keda Tänak täna teiste seas nimeliselt tänas.

Vaata, mida Oleg Gross pressikonverentsil veel rääkis!