Esimese ala, 3,8 km pikkuse ujumise, läbis Kirill ajaga 55.01, olles veest väljudes 31. kohal. Et vahed olid suhteliselt väikesed, andis see hea rattasõitjana tuntud triatleedile võimaluse ennast ettepoole pedaalima hakata. Viimast asus eestlane ka innukalt tegema, tõustes rattadistantsi esimese 45 kilomeetriga juba seitsmendale kohale. 180 km pikkuse rattaetappi lõppedes oli Kotšegarovi koht paranenud veel kahe positsiooni võrra.

Jooksurajale sööstes oli vahe neljandal kohal asuva prantslase Romain Guillaume´ga 1 minut ja 53 sekundit. Prantslase tempo oli selgelt nõrgem ning juba esimese üheksa kilomeetri läbides oli vahe vähenenud kolmveerand minuti jagu. Napid kuus kilomeetrit hiljem püüdis Kirill prantslase kinni ning asus ise neljandale positsioonile.

Kolmandal kohal liikuvat austraallast Joe Gamblesit Kotšegarov enam kätte saanud, ehkki jooksukiirus oli siingi selgelt eestlase kasuks. Pealegi hakkasid jooksuetapi viimases faasis Kirilli kimbutama dehüdratsiooniprobleemid. Nii jäigi ihaldatud kolmandast kohast lahutama lõpuks 1 minut ja 44 sekundit. Finišiprotokolli märgiti Kotšegarovi lõpuajaks 9:04.39. Tema kommentaarid jõuproovile: „Oli elu raskeim võistlus. Peale ujumist, ratta järele haarates, oli see jääs. Juua ei saanud, kuna pudelid olid jäätunud. Lõpus sai endast antud kõik, et üritada tulla kolmandaks, mis omakorda viis meditsiinitelki.”

Raske katsumuse võidumeheks krooniti ameeriklane Chris McDonald, kes jooksuetapi teisel poolel suutis mööduda seni pikalt võistlust juhtinud Maik Twelsiekist. McDonaldi aeg oli 8:55.14, kaasmaalane Twelsiek kaotas talle teisena 2 minutit ja 39 sekundit.