Peeter on Formula klassi purjelaudur, kes eelmisel nädalal tuli Itaalias Como järvel peetud võistluse tulemusena Euroopa karikasarja noorte võitjaks. Eesti absoluutseks meistriks Pirital mõned päevad hiljem krooniti selle ala maailma tipugi kätte saanud Martin Ervin (43), Peeter oli parim noorte seas.

Nüüdsest hakkab Tallinna Tehnikaülikoolis esimest aastat IT-d õppiv Kask võistlema juba täiskasvanute seas. Senised tulemused on näidanud, et vahe tippudega polegi nii suur. Sel samal Como järve Euroopa karikaetapil oli ta näiteks absoluutarvestuse kaheksas ja sarja kokkuvõttes kuues.

Kui tuult on, veedab Kask praktiliselt kogu oma vaba aja Pirital mere peal. "Kui kaldal olen, siis enamasti arvutis. Õpin uusi programmeerimiskeeli ja arendan ennast IT valdkonnas," lisab ta.

Kas kooli kõrvalt mööda maailma võistlemas käia ikka kannatab? "Väga hästi kannatab. Sel ajal, kui käin koolis, pühendun koolile sajaprotsendiliselt. Ei ole probleeme kõrvalt ka spordiga tegeleda."

Purjelauaklassidest on Formula Peeter Kase kindel lemmik. Mõtteid on isaga (Eesti Purjelaualiidu juhatuse liige Tõnis Kask) mõlgutatud ka purjetamisklassi 49eri ülemineku suunas, sest Formula purjelaud olümpiakavva ei kuulu ning riigi toetust sportlased seetõttu ei saa. Olümpiamängudel sõidetakse purjelaudadest sportlaste enda jaoks väheatraktiivses RS:X klassis. Kumbki nimetatutest ei paku Peetrile kaugeltki nii palju adrenaliini kui Formula.

Tutvu Peetriga ning Formula klassi purjelauaga lähemalt allolevas videos!