Sõudeliit otsustas heaks kiita Kaspar Taimsoo ettepaneku, mille kohaselt asendatakse Londoni OM-il neljandale kohale tulnud paatkonnas Andrei Jämsä noore sõudja Kaur Kuslapiga. Teised kolm meest pidid jääma samaks - Taimsoo, Raja ja Tõnu Endrekson. Kuid viimane andis nüüd teada, et kui Jämsä ei jätka, ei jätka ka tema. Endreksoni asendajaks saab tõenäoliselt Sten-Erik Anderson.

Kilgi sõnul on otsusel kaks loogilist seletust. Esiteks soovisid Jämsä ning Endrekson neljapaadi asemel keskenduda ühepaadile. Teise põhjusena näeb Kilk loogilise sammuna seda, et ühel hetkel tuleb nooremad mehed ka niiöelda sõtta saata ja vaadata, kuidas lahingus hakkama saadakse.

Kilk ei mõista, mis moodi sai Endrekson pidada neljapaadi treeneri Matti Killinguga koos saavutatut lahingute, kuid mitte sõja võitmiseks. "13 kuuga võideti EM-i hõbe ja kuld, medal maailmakarikalt, OM-il tuldi neljandaks ning lisaks ka Eesti aasta parima võistkonna tiitel. Ju siis Endrekson arvab, et see on lahingu võitmine."

Lisaks avaldas Kilk, et Luzerni MK-etapile sõidavad lisaks neljapaadile ka Endrekson ja Jämsa, kes ikkagi proovivad MM-pääsu ühepaadil. "Vaatame selle eksperimendi ära ja siis tõmbame sellele joone alla. Kui Jämsä sõidab ühepaadil kaheksa hulka, siis on tal MM-iks mitu võimalust ehk ka võimalus neljapaadil osaleda."

Lõpetuseks ei näe Kilk tekkinud furooril midagi uut. "Igal kevadel on alati toimunud kisa ja kära, iseorganiseeritud kaos, mis minu 11-aasta jooksul presidendi kohal alati medaliga lõppenud on."