Ironman 70.3 sarja triatloni peetakse Pescaras alles kolmandat korda ning Albert võistleb seal esmakordselt. „Rada on mulle veel tundmatu, kuid kindlasti viitavad eelmise aasta aeglased rattaajad väljakutsuvale rajaprofiilile. Ujumine toimub meres, kus võib oodata lainetust. Jooksudistants peaks aga olema lauge iseloomuga,“ kirjeldab sportlane.

Kui tavaliselt algavad triatlonid reeglina varahommikul, siis Itaalias antakse start alles lõunal. Naljaga pooleks lisab Albert, et kohalikud muudavad sellega võistluse endale sobivamaks, sest neile meeldib kaua magada.

Üheks tugevaimaks konkurendiks peab Eesti esitriatleet Daniel Fontana’t (ITA), kes võitis mõlemad varasemad Pescara võistlused. „Fontana oli kaks aastat tagasi Ironman Hawaii’l mees, kes lõpetas täpselt minu eest 12ndana,“ kirjeldab Albert kokkupuudet itaallasega Ironman’i maailmameistrivõistlustel. Nüüd avaneb võimalus revanš võtta.

Teiste poodiumikoha pretendentide hulgast võib välja tuua Daniel Degasperi (ITA), kes on Pescaras olnud mõlemal eelmisel korral poodiumil. Silmas tasub pidada ka kogenud saksa triatleeti Horst Reichel’i, kellel on ette näidata mitmeid häid tulemusi nii sellest kui eelmisest hooajast ning Alonso Clementa’t Hispaaniast, kes saavutas mullu Ironman’i EM-il kolmanda koha.

Võistlejatel tuleb läbida 1,9 km ujumist, 90 km rattasõitu ja 21 km jooksmist. Ujumine toimub Pescara kesklinna lähistel meres, rattasõit viib sportlased Abruzzo mägedesse ning pakub paraja väljakutse. Jooksudistants kulgeb mööda mere äärt ja toob võistlejad linna südamesse tagasi.

Sügisesele Ironmani maailmameistrivõistlustele kvalifitseerumise edetabelis on Eesti esitriatleet 2845 punktiga hetkel 33. kohal. MM-ile kvalifitseerumiseks tuleks juuli lõpu seisuga olla parima 40 mehe seas. Homne võistlus pakub hea võimaluse punktilisa korjamiseks ja edetabelikoha parandamiseks.