Schänkel Tartu Rull on kogu Baltikumi ja Põhjamaade suurim siserulluisutamise võistlus, millest võttis osa 81 võistlejat kokku viiest erinevast riigist. Esindatud olid: eestlased (30), ukrainlased (35), lätlased (9), venelased (4), sakslased (3).

Võistlusel oli kokku 8 erinevat võistlusklassi – kõige nooremad võistlesid kuni 8 aastaste klassis ja kõige vanemad 50+ vanuseklassis. Erinevate võistlusklasside esindajad said üksteisega mõõtu võtta kuuel põhidistantsil (100m, 200m, 500m, 1000m, 1500m ja punktisõit) ning lisaks veel teatesõidus. Meeste ja naiste põhiklassi võistlejad tegid kaasa kõik kuus distantsi, et konkureerida Schänkel Tartu Rull 2013 üldvõidule.

Meeste põhiklassi esimesed kaks kohta läksid Lätti ja kolmas koht jäi Eestisse, vastavalt Roberts Pundurs, Oskars Pundurs ja Danila Ruusu. Meeste võitja Roberts Pundurs ütles peale autasustamistseremooniat: „Tegemist oli suurepärase võistlusega. Konkurents oli tugev ning korraldus tasemel. Eriti hea meel on mul selle üle, et võistluse ettevalmistusperiood läks hästi ning siin tuli tegeleda ainult lõpptulemuse vormistamisega“. Lisaks andis Roberts veel mõista, et on kindlasti kohal ka järgmisel aastal.

Naiste esikolmik tekkis väga tihedas konkurentsis, kus esimese ja teise koha peale võistlesid kaks suursoosikut: Anna Pletenetska (UKR) ja Anna Muzyka (UKR). Omavahelises tihedas rebimises jäi sedapuhku peale Pletenetska, teiseks jäi Muzyka ja kolmandale kohale tuli kindlalt meie oma Eesti tüdruk Kristiine Kalev. Treenerina meeldis Pletenetskale väga, et nad said Ukrainast kaasa võtta ka lapsed, kuna laste arenemiseks olevat selliseid võistluskogemusi väga tarvis. Oma võistlusega oli Anna Pletenetska üldjoontes rahul, kuid vorm ei olnud päris see, mida ta lootis. Eriti kiitis ta Eesti Maaülikooli spordihoone põrandakatet, mis on rulluisutamiseks lausa ideaalne.

Möödunud kaks võistluspäeva võtab võistluse peakorraldaja Jaan Saks kokku järgmiselt: „Suurepärane! Võistlus sujus ladusalt. Tingimused olid väga head ja meeskond töötas laitmatult. Kõige selle krooniks olid sportlaste rahulolevad näod. Rõõm on näha, et välismaalaste hulk sel aastal kasvas märkimisväärsel. Kahju on ainult sellest, et valgevenelased viisaprobleemide tõttu võistlusele tulla ei saanud“. Küsimusele tulevikuplaanide kohta vastas Saks kindlasõnaliselt: “Seni, kuni on nõudlust ja vajadust tahan kindlasti võistluse korraldamisega jätkata. Tegemist on tänaseks päevaks juba traditsioonilise võistlusega, mille jätkamine ja laiendamine on väga loogiline samm.“