Tänavu pakutakse osalejatele võimalust võistelda lisaks 30 kilomeetri pikkusele maratonisõidule ka 10 kilomeetrisel rahvasõidul ning ühe ringi pikkusel uisumatkal.

Viljandi järve jääl peetava uisumaratoni toimumise peamiseks eelduseks on uisutamiseks sobiva raja ettevalmistamine. Selle töö õnnestumine sõltub aga suuresti ilmast. Vaatamata paljudele raskustele on Viljandi rattaklubi suutnud uisumaratoni korraldada kolmel aastal järjest. Nende aastate jooksul on olnud ka talvesid, kus lisaks Mulgi uisumaratonile on Eestis suudetud korraldada vaid üks või kaks võistlust looduslikul jääl.

Viljandi rattaklubi presidendi Veiko Šmidti sõnul on tänavune ilmaprognoos uisumaratoni korraldamiseks soodne. Enne võistlust on oodata piisavalt külma ning uisurada matvat suurt lumeuputust pole prognoosi kohaselt karta.

Igal aastal on rattaklubi liikmed raja ettevalmistamiseks teinud ära suure töö ning tänavu tunnustas Kultuurkapital Mulgi uisumaratoni rajameistrit selle eest Viljandimaa ühe kultuuripärli preemiaga.

Kolmapäevase seisuga on Viljandi järv 15 sentimeetri paksuse jää all. Võistlusrada asub rannas ujumissildade lähistel. Ehkki rada on paaril korral juba lahti lükatud, loodetakse see heasse sõidukorda saada eeloleval nädalavahetusel.

Maraton on kavas 20. jaanuaril. Põhisõidu start antakse kell 12, rahvasõit algab kell 14 ning uisumatk kell 14.30. Täpsem infot saab veebist aadressidel www.rattaklubi.ee.