Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi ütles, et lõppenud hooaeg oli üllatusterohke: „Oli nii positiivseid kui ka negatiivseid üllatusi. Silmapaistavaimaks sportlaseks oli tänavusel hooajal taas Gerd Kanter, aga heameelt valmistas mitmete noorte sportlaste esiletõus.“ Teigamägi lisas, et rõõmu teeb konkurentsi jätkuv kasv meeste odaviskes, naiste kõrgushüppes ning maratonijooksus, kuid kahjuks tuleb mainida ka tagasilööke kümnevõistluses.

Aasta parimad sportlased valiti hääletamise teel EKJL liikmesklubide, spordiajakirjanike, kergejõustikutreenerite ja EKJL juhatuse poolt.

Aasta meeskergejõustiklaseks nimetatud Gerd Kanter võitis sel aastal kaks tiilivõistluste medalit – hõbemedali Helsingi EM-il ja pronksmedali Londoni OM-il – ning lisaks saavutas Kanter ka IAAF Teemantliiga üldvõidu kettaheites. Aasta naiskergejõustikaseks valitud Anna Iljuštšenko hooaja parim tulemus oli hallis hüpatud 1.93, välishooaja parim tulemus – 1.92 – sündis aga kodulinnas Sillamäel peetud meeleolukal võistlusel.

Eesti parimateks U23 klassi kergejõustiklasteks nimetati noorsoo Eesti rekordi püstitanud kõrgushüppaja Eleriin Haas ning Helsingi EM-il 400m tõkkejooksus 5. koha saavutanud ning Eesti rekordi jooksnud Rasmus Mägi.

U20 juunioride klassis triumfeerisid parimate valimisel mitmevõistlejad Grete Šadeiko ning Karl-Robert Saluri. Nende hooaja parim tulemus pärineb juunioride MMilt Barcelonast, kus saavutati vastavalt 9. ja 5. koht.

U18 noorte klassis tunnistati sel hooajal Eesti parimateks Balti maavõistlustel edukalt esinenud kuulitõukaja Ats Kiisa ning juunioride MMil Barcelonas teivashüppes 10. koha pälvinud Reena Koll.

Aasta parima võistkonna tiitli võttis Euroopa talviste heidete karikavõistluste meeskond – Risto Mätas, Genro Paas, Martin Kupper, Kristo Galeta – kes saavutasid võistlustel kolmanda koha.

Aasta parimate treenerite nimetuse pälvisid parimateks valitud sportlaste treenerid.

Aasta treenerid on Kanteri ja Iljuštšenko juhendajad Vesteinn Hafsteinsson ja Gaspar Epro. U23 meeste aasta treenerid on Anne ja Taivo Mägi ning sama vanuserühma naiste treener Reijo Jokela. Aasta naisjuunioride treener on Leonhard Soom ning meesjuunioride treener Tõnu Kaukis. A-vanuseklassi aasta treenerid on Kiisa juhendaja Ants Kiisa ning Kolli juhendaja Hanno Koll.

Aasta klubiks kuulutati erinevate vanuseklasside Eesti meistrivõistluste tulemuste põhjal koondarvestuses Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi.

Aasta meesveteraniks nimetas Eesti Kergejõustikuveteranide Assotsiatsioon Ants Palmari, kes tõi tänavu veteranide tiitlivõistlustelt neli medalit, millest kolm olid kuldsed, ning aasta naisveteraniks Hilja Bakhoffi, kes võitis üheksa tiitlivõistluste
medalit ning püstitas kaks maailmarekordit ja ühe Euroopa rekordi.

Aasta kergejõustikukohtunikuks valis kohtunike kogu Lauri Puolokkaineni, aasta noorkohtuniku tiitliga pärjati Karl Reinkubjas.