Ennustatakse, et täna õhtul New Yorki jõudev orkaan
võib kaasa tuua tõusulaine kõrgusega üle kolme meetri,
mis võib jätta vee alla Manhattani madalamad osad ja metrootunnelid.
Marutuul võib tekitada elektrikatkestusi.

"Olen kodus ja kõik on normaalne. Praegu on vaid kohati ilgelt kõva tuul," rääkis Lindpere Delfile, kui New Yorgis hakkas kell üks saama. "Orkaan tuleb lähemale, aga ta peaks jõudma alles õhtuks. Osad inimesed on küll paanikas, aga enamus ootavad, et mis hakkab juhtuma."

Eesti koondislase sõnul lähenev orkaan tema ellu suuri muutusi toonud ei ole. Homne Red Bullsi treening jääb küll suure tõenäosusega ära, kuid laupäevaks planeeritud USA meistriliiga play-offi kodumäng DC Unitediga peaks toimuma.

"Öeldi, et homme on treening, aga suure tõenäosusega seda ei toimu. Ei usu, et staadionit lahti tehakse," sõnas Lindpere. "Aga meie laupäevane mäng on veel nii kaugel, et selles osas ei tohiks orkaan midagi muuta. Siin nad ilmateatega panevad täppi. Ennustatakse, et kolmapäevaks on kõik juba möödas"

"Ma lähen varsti jalutan jõe äärde ja vaatan, mis toimub," lisas kolmandat aastat Red Bullsis mängiv ja New Yorgis elav Lindpere naerdes. "Eelmine aasta oli sama asi. Kõik sõitsid minema, kuid midagi hullu tegelikult ei olnud. Ma arvan, et see mõjutab tõsiselt vaid neid inimesi, kes elavad väga madalates kohtades ja vee ääres."

"Piirkonnad jaotatakse kategooriate järgi ning A piirkonna majadest, mis on kõige madalamal, on kõigil inimestel palutud lahkuda. Seal uputab kõik üle. Teistes piirkondades on lihtsalt kõva tuul. Enamus on kivimajad, kus ei peaks midagi hullu juhtuma."

Lindpere tunnistab, et ei teagi, mis kategooria piirkonnas tema elab. "Minu maja on kergelt mäe peal, mul ei ole hullu. Kui puud langevad, siis auto on garaažis. Räägitakse, et elekter võib küll ära minna. Eks hiljem näeb, kus ta ära läheb ja kus mitte," räägib Lindpere.