Leedu koondis läks esimesel kodusel etapil välja selge sihiga liidrisärk enda kätte võtta. Bagdonas oli kokkuvõttes teisel kohal ning kaotussekundeid vaid kaheksa. Leedulased haarasidki sõidu esimeses pooles initsiatiivi ning lõhkusid suure grupi mitmeks tükiks. Ette jäi lõpuks 31 ratturit, kusjuures alates esimesest päevast liidrisärki hoidnud rootslast Alexander Gingsjöt ees polnud. Ta langes rattakummi purunemise tõttu teise gruppi ja enam järgi ei saanud.

Veidi enam kui 20 kilomeetrit enne finišit pääses esimesest grupist väikese vahega minema 7 meest, kes jagasid omavahel poodiumikohad. Eestlasi nende hulgas polnud. Võitis Bagdonas, Itera-Katjuša esindaja, parimaks noorratturiks tõusnud Viktor Šmalko ja Endura Racing tiimi sõitja, austraallase Dean Windsori ees. Järgmine grupp kaotas 19 sekundiga. Erki Pütsep sai etapil 10. ja Sten Sarv 23. koha.

Algselt samuti ees grupis sõitnud Rene Mandril läks distantsi teises pooles kumm ning esimesi ta enam kätte ei saanud. Samuti kummipurunemise tõttu jäi eest maha Martin Puusepp. Päris täbarasti läks aga mullusel Balti keti velotuuri kolmandal mehel Ivo Suurel, kes pidi rattarikke tõttu koguni katkestama. Rattaraam andis järgi ja teist sobilikku sõiduvahendit Eesti koondisel võtta polnud. Põlvevalu tõttu astus Eesti koondislastest kõrvale ka Krister Raudsepp.

Mihkel Räim lõpetas täna küll alles viimases grupis, võitjast 14.58 hiljem, kuid säilitas mägedekuninga särgi.

Meeskondlikult tõusis liidriks Endura Racing, kelle edu Kolss Cycling Team´i ees 14 ja Itera-Katjuša ees 19 sekundit.

Paremusjärjestus 4. etapi järel:

1. Gediminas Bagdonas LIT 16:50.23
2. Viktor Šmalko RUS +0.41
3. Ian Wilkinson GBR +0.41
4. Dean Windsor AUS +0.45
5. Mihhail Kononenko UKR +0.49
6. Ike Groen NED +0.49
---------
18. Erki Pütsep +1.08
27. Sten Sarv +1.08
35. Martin Puusepp +4.28
38. Peeter Tarvis +4.44
44. Rene Mandri +4.51
58. Janari-Joel Jõessar +9.50

Homne viimane etapp on velotuuri lühim (142km) ning viib ratturid Utenast Vilniusesse.