"Klubi peasponsori eesmärk oli algusest peale ProKontinentaal tasemele jõudmine, kuid tiimi mänedžerid ei suutnud vajalikku lisaraha leida," selgitas Mandri muutuste tagamaid. "Seega projekt nende jaoks ei toiminud ning nad leidsid, et tuleb minna juba eksisteeriva meeskonna juurde teiseks sponsoriks. Paari päeva jooksul teeb Endura teavaks, keda nad praegustest sõitjatest tahaks kaasa võtta. Eelistatud on inglased, sest tegemist on brittide firmaga. Võimalik, et ka mina olen valikus sees, kuid sündmustest ette rutata ei maksa," lisas Mandri.

Londoni olümpial Eestit esindanud maanteeproff on ärevatel aegadel teistest klubidest juba maad kuulanud ning tema agent, Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) presidendi Pat McQuaidi poeg Andrew tegeleb samuti klubiotsinguga. "Agendi sõnul mõned huvitavad variandid on. Tahan end taas proovile panna kõige kõrgemal tasemel. Mind paelub endiselt Euroopa võistluskalender, eksootikat ma ei otsi. Eesmärk on eliitseltskonnas kanda kinnitada," rääkis Mandri, kes mõne aasta eest soovis vaheldust leida just väiksematest profisõitudest, et kogeda ka võidurõõmu. Tundub, et meeleolud ja eesmärgid on muutunud.

Balti keti velotuuriga hakkab võistlushooaega Mandri jaoks vaikselt otsa saama. Ees ootavad hetkeseisuga veel vaid kaks ühepäevasõitu ning maailmameistrivõistlused Hollandis. "Kuna on teada, et tiim kaob, siis suuri ponnistusi hooaja lõpus enam ei tehta. Suurematest sõitudest osaletakse Suurbritannia velotuuril, mis algab 9. septembril. Mind sinna sõitma ei pandud," ütles Endura Racing tiimile tänavu kaks võitu toonud Mandri. Kokku on meeskonnal sel hooajal 19 UCI võitu, sealjuures kahe või enama võiduga saavad kiidelda vaid 3 meest - suurklubide vaateväljas olev Jonathan Tiernan-Locke (8), Russell Downing (3) ja Rene Mandri (2).