Volley.ee küsitles Viljandi naiskonna mänedžeri Margus Keerutajat, milline on naiskonna komplekteeritus augusti kolmanda nädala seisuga, missugused eesmärgid on püstitatud jms.

Esimene vastus oli etteaimatav, Margus Keerutaja: „ Tahame Eestis võita nii meistritiitli kui karika, Soome liigas püüame kohta parandada.“ Soome-Eesti ühisliiga debüüthooajal sai Viljandi Metall mäletavasti viienda koha, kuigi pani uskuma, et võinuks olla ka kolmas.

Hooajavahetusel värbas Orivesi Ponnistus, Soome üks tugevamaid klubisid, Viljandist oma ridadesse Anu Ennoki, tema asendajat ei ole mänedžeri sõnul veel kindlaks määratud. Aega otsimiseks palju enam pole, selgus peaks saabuma eeloleval nädalal. Lahkusid ka õed Erle ja Egle Püvi. Nurgaründajaid on praegu vaid kaks – Mari-Liis Graumann ja Nette Peit.
Oma spordikooli kasvandikest edenesid hästi Kristel Moor ja Kadri Siro, areng loodetavasti jätkub. Perspektiivikaks peab Margus Keerutaja ka Kristiine Michelsoni.

Viljandi linnajuhid on toetanud oma võrkpallinaiskonda „kõik need aastad“ (Keerutaja), kogu hooaja eelarvest umbes kümne protsendi ulatuses. „Spordialasid, mis toetust vajavad, on linnal palju. Ega ma teagi, kui palju teised saavad,“ ütles Keerutaja. Viljandis elab umbes paarkümmend tuhat inimest.

Metalli naiskonda juhendab edasi kogenud Peeter Vahtra (51), Eesti koondise peatreener. Järgmise nädala neljapäeval ja reedel kohtub meie naiskond Riias uuesti Läti koondisega. Pärast avakohtumisi on seis Eesti kasuks 6:2 ( 2 x 3:1). Tõsiselt oli augustis jutuks Eesti, Läti, Leedu ja Valgevene ühisliiga loomine, läbirääkimised jätkuvad.

Kinnitust on leidnud üks halb uudis: Pärnu Võrkpalliklubi naiskond sel hooajal Eesti meistrisarjas ei mängi, Soome-Eesti ühisliigast rääkimata, kuigi mullu sinna kandideeriti. Naiskonna treener Andrei Ojamets loobus erimeelsuste tõttu treeneri ametist, eelmine koosseis lagunes, uut pole keegi kokku panemas. Pärnu kui riigi kauaaegse võrkpallipealinna maine on kannatada saanud.

Positiivne siiski domineerib. Margus Keerutaja peab selleks Eesti koondnaiskonna taasloomist. Ta loodab väga, et ellu ei ärgatud üksnes korraks ilmumiseks, vaid selleks et jääda.
„Sutsakaid“ peaks asendama pidev ja järjekindel arendustöö. Ei maksa niipea oodata EM-i finaalturniirile pääsemist, aga koondis, millega tegeldakse, läheb tugevamaks kindlasti. Juba eelmises EM-i eelvaliktsüklis jäi edasipääsust väga vähe puudu,“ mäletab Margus Keerutaja.