“Eelmisel aastal kvalifitseerusin ma Hawaii Ironman’ile 2860 punktiga olles jooksvas edetabelis 50 kohal. Kuna mitmed eespool olijad loobusid, sain võimaluse võistelda,” räägib Albert. Tänavu oleks see skoor paigutanud triatleedi alles 59. kohale. Seega on konkurents muutunud märksa tihedamaks.

Tänavu mullusest pea kaks korda kõrgema skooriga maailmameistrivõistluste kutse teeninud eestlane läheb katsumusele julgelt vastu. “Eelmisel aastal lähenesin distantsile ettevaatlikult ja valisin pigem tagasihoidliku taktika. Tänavu plaanin saadud kogemustele toetudes natuke julgemalt võistelda ja rohkem riske võtta. Eesmärgiks on vähendada vahet maailma tipptegijatega,” lisab oma esimesel MM-il 13. koha saanud sportlane.

Järgnevalt ootab Albertit ees kuus ja pool nädalat laagrit USA pinnal. Sellest pool möödub Denveri lähedal treenides ning teine pool Hawaii’l ettevalmistusi tehes ja kohanedes.

Hawaii Ironman’i korraldatakse alates aastast 1978 ning sinna pääsevad võistlema vaid parimad sportlased. Vähemalt üks eestlane on Hawaii Ironman’i stardis olnud alates aastast 1998 ning hea traditsioon jätkub ka tänavu. Raudse tahtega mehed ja naised võtavad ette 3,8 km ujumist, 180 km rattasõitu ning maratondistantsi jooksmises ehk 42,195 km. Võistluse vältel tuleb neil heidelda nii ookeanilainete kui paigale omase tugeva tuulega ning rühkida finišijoone suunas tardunud laava väljade vahel kulgevatel teedel. Tegemist on ühe suurima sportliku väljakutsega, mis maailmast leida.