Itaalia tugevuselt teise liiga tabelis annab 43 punkti Loretole kaheksanda koha. Väljalangemismängud selgitavad ühe A1 liigasse pääseja, otsetee viib eliitseltskonda A2 põhiturniiri võitja, tabelijuhina pürib sinna Perugia meeskond (61 p). Pikalt jalavigastuse tõttu pausi pidanud Kõresaar mängis eile kaasa kõik kolm geimi, lõi 16-st tõstest maha kümme (63%), tegi neli resultatiivset servi ja kaks blokki.

Viimati alustas Kõresaar põhikuuikus ligi aasta tagasi, seega oli mängueelne ärevus omal kohal, aga kõik läks hästi. Peale ühe: muret teeb kolmandas geimis valu teinud jalg, mistõttu sidemängija oli sunnitud eestlase löögikoormust vähendama. Pilet palyoff-staadiumi võttis suuremad pinged maha, tänu sellele saab edaspidiseid mänge ettevaatlikumalt võtta. Eestlane Kõresaar ja lätlane Janis Peda on pärast slovaki lööja klubist lahkumist meeskonna põhilised nurgaründajad, nendele loodetakse hooaja lõpuni.

Poolas ja Saksamaal

Poola meistrivõistluste põhiturniiril kaheksandaks jäänud Varssavi Polütehnik sai neljandikfinaali vastaseks Euroopa (seega ka maailma) ühe tugevama klubimeeskonna, põhiturniiri võitnud Belchatowi Skra. Põhiliselt Poola eilsetest ja tänastest koondislastest koosnev Skra võitis Ardo Kreegi meeskonda nii esimeses kui teises kohtumises võrdlemisi kindlalt, geimigi loovutamata. Lähieesmärgiks on Euroopa Meistrite liiga lõppturniiri võitmine eeloleval nädalavahetusel Lodzis.

Halvasti pole läinud ka Kreegi meeskonnal. Varssavi klubi on jõudnud Euroopa tugevuselt kolmandas karikasarjas Challenge Cup poolfinaali, kus minnakse alanud nädalal kokku Constanta Tomisega (Rumeenia). Pole võimatu, et finaalis kohtuvad mõlemad Poola meeskonnad – Czestochova Tytani vastaseks teises poolfinaalis on Belgia klubi Meneni Prefaxis. Koduses miustrisarjas ei lähe Tytanil eriti hästi, veerandfinaalis ollakse duellis Rzeszowi Resoviaga taga null-kaks. Poola Plusliga nivoo on väga kõrge, kaheksa parema tasemel võrreldav Venemaa ja Itaalia tippliigaga, kindlasti ühtlasema koosseisuga kui Saksamaa kõrgliiga.

Oliver Venno VfB Friedrichshafenil on playoff-seeria esimene kindel võit taskus, ülehomme kohtutakse veerandfinaalis Düreni Evivoga uuesti, loodetavasti viimast korda. Poolfinaal- ja finaalseerias läheb juba vaja kolme võitu.

Venemaal

Venemaal kirutakse karmi playoff-juhendit, mis kukutas juba kaheksandikfinaalis kõige tituleerituma klubi, seitsmekordse Venemaa meistri Balgorodi Lokomotiivi. Ka ei meeldi kõigile Vene superliiga laiendamine lähinaabrite (Ukraina, Valgevene) tugevamate klubidega, samuti 16 meeskonna jagamine kahte tsooni (Lääs, Ida), mis ei lase pooltel meeskondadel põhiturniiril omavahel kordagi kohtuda.

Milliseks kujuneb järgmise hooaja võistlussüsteem, on veel teadmata. Kindlasti oodatakse ära meistrivõistluste lõpp, sealhulgas superliiga üleminekuturniiri tulemused. Võib ennustada, et uus juhend tehakse paljuski selle põhjal, kes rahakatest klubidest tippsarja püsima jääb või ei jää. Belgorodi meeskonna uus juhendaja Boriss Kolčins rääkis vene ajakirjanikele, kui raske on häälestada koondise tasemel mehi alumise otsa mängudeks: „Kõigepealt tuli meestel ennast ületada, siis alles vastast. Millised nimed või meistrid platsil ka poleks, laitmatult kokkumäng igakord ei käivitu. Mängu käiku mõjutavad ka pealtnäha kõige tähtsusetumad nüansid. Seda arvestades olen kutsunud mängijaid üles loobuma akadeemilisusest ja võtma riske, teha midagi avantüristlikku, tuua mängu kuraasi – ilma ei saa. Oleme saanud kõva hoobi, langedes liidrite hulgast üleminekumängudele.“

Kolčins ei varja: „Kui siit tõuseme, olen kahekordselt õnnelik, sest läbides taolise katsumuse, peaks meeskond tugevnema. Kuid kogu võitlus on veel ees. Ilmselgeid autsaidereid pole.“ Seitsme meeskonna esimesel üleminekuturniiril on Belgorodi meeskond tänaseks siiski kindel liider. Enam-vähem sama nimekas koosseisus on võidetud kaks Euroopa Meistrite liiga karikat.

„Nimetu“ koosseisuga superliiga kaheksandikfinaalis Belgorodi meeskonnast jagu saanud Surguti Gazprom-Jugra osutas veerandfinaali kordusmängus koduväljakul Kaasani Zeniidile kõva vastupanu, kaotades vaid 2:3. Milline on Zeniidi potentsiaal, näeme Meistrite liiga finaalturniiril Lodzis, kui poolfinaalis astutakse laupäeval vastu Trentino meeskonnale. Itaalia meeskond on klubide maailmameister.