Väljaku äärde paigutatud kaamerad aitavad kindlaks teha, kas pall kukkus väljakule või mitte. Õigus apelleerida on vaid meeskonna kaptenil ja mitte rohkem kui kaks korda geimi jooksul. Kaameraid peab olema vähemalt neli, kasutatud on ka kümmet.

Sama süsteem toimib juba aastaid edukalt tennises, võimalik, et elektroonilise abi kasutamisele minnakse varsti üle ka jagpallis. CEV-i juhtkond loodab, et Rahvusvahelise Võrkpalliföderatsiooni (FIVB) juhid pööravad uuele tehnoloogiale piisavalt tähelepanu. Testid kinnitasid tehnika töökindlust, positiivselt suhtusid uuendusse kohtunikud ja sportlased.

Sarnane süsteem toimib Brasiilias. Pisut erinev – lihtsam – süsteem tuleb kasutusele playoff-staadiumis Vene superliigas. Ajendiks mullune kurioosne veerandfinaalseeria viimane kohtumine, kui Kaasani Zeniit pääses mängus Jaroslavli Jaroslavitšiga pukikohtuniku valeotsuste tõttu kaotusest ja tuli seejärel meistriks, kuigi pidanuks saama parimal juhul viienda koha. Kohtunik diskvalifitseeriti.

FIVB teatas äsja, et ei jõua uut videotehnoloogiat enne Londoni olümpiamänge juurutada, kuna idee on alles läbivaatus- ja hindamisjärgus. Järgmine FIVB kongress toimub septembris. Videokorduste süsteemi soovib FIVB kõigepealt rahvusvahelistel võistlustel katsetada. Lähim suurvõistlus, kus uuendus kasutusele võib tulla, on MM-2014.