Londoni olümpiamängudele pürgiv Väinsalu kirjutas lõikuse eel oma blogis:

Niisiis diagnoos on meniski rebend. Parema põlve liigese välimise külje menisk on luu küljest lahti rebitud ning lisaks sellele on ta rullunud liigese vahele. Sellepärast jäi mu jalg algatuseks 90 kraadi peale lukku. Nüüdseks on see sirgeks väänatud ja ma kannan põlvesidet, mis hoiab jalga põlvest koguaeg sirgena. Jalga ma maha ei tohi panna ja ringi kargan karkudega.
Probleem katkise meniskiga on see, et menist ei parane kuigi hästi. Meniskil ei ole vereringet. kergelt on veresooni meniski välimistel külgedel ja mida kaugemale liigese keskele see rebend on läinud seda vähem tõenäolisem on, et see paraneb. Arst ütles mulle, et ta tahab kindlasti seda parandada. Teine võimalus on, et lõigatakse katkine tükk välja ja ongi kõik. See tähendab, et tulevikus on põlve liikuvusega probleeme ja võib ka valulik olla. Kui meniskit parandatakse siis on jällegi taastumis aeg tunduvalt pikem, aga kui ta taastub siis on põlv 100% töökorras ja mingeid tüsistusi ei tohiks olla. Ma väga loodan, et arst suudab minu meniski ära parandada.

Ja väljavõtted blogist atroskoopilise operatsiooni järgselt:

Enne kui haiglast ära tulin siis nägin ka arsti. Igaljuhul hea uudis on see, et operatsioon läks hästi. Ta parandas meniski ära ning ütles, et lõpptulemus oli väga hea. Nüüd pean keskenduma taastusravile ja küll ma varsti jälle jalad alla saan. Kui kõik hästi läheb, siis esimene taasturavi seanss on homme lõunal (kolmapäeval). Taastustravi kohta käib väga hästi ütlus- tark ei torma. Peab olema kannatlik ning vaikselt vaikselt harjutusi tegema ning arsti ja füsioterapeudi näpunäiteid järgima. Praegusel hetkel on põlv päris suur ja paistes. Eks peab mõned päeva ootama ja siis läheb asi natukene mugavamaks. Praegu annab põlv veel tunda kui liigutan, aga eks see ole normaalne. Hoian teid kursis, kuidas mul siin läheb. Koju tuleku kohta ma ei oska ikka veel midagi öelda. Eks selle nädala lõpus olen vähe targem kui täna.