Nii esimese kui ka teise Läänemaal toimunud etapi võitis Christofer Kalk (EST 141), kes tuli kolmandat aastat järjest meistriks.

Üsna rasketes ilmastikuoludes peetud võistlusel osales viis purjelaudurit Eestist ning kolm Lätist. Lõunakaartest puhanguti kuni 17 m/s puhunud tuul ning vihmahood eeldasid võistlejatelt erilist tähelepanelikkust manöövrite sooritamisel. Lisaks sellele sundis üha tõusev tuul algselt valitud võistlusvarustust väiksema vastu välja vahetama. Neis oludes oli võistlejate eelistatuim purjevahemik 3.7-4.2 m2.

Vabastiil on kahtlemata üks vaatemängulisemaid, põnevamaid ja tehniliselt raskemaid purjelauaspordi alasid, kus võistluskomisjon hindab trikiseeriate soorituse veatust, kiirust ja vilumust. Vaatamata sellele, et nimetatud purjelauastiiliga tegeleb selle keerukuse tõttu Eestis üsna vähe surfareid, on sellest aastast võistlusformaati lülitatud ka harrastate, ehk B-liiga. B-liigas võistlesid sel korral vaid kaks surfarit - esimese tulemusega lõpetas Maris Minkevics Lätist, tema järel Erki Arumeel (EST 818).

A-liiga, mille moodustasid valdavalt Eesti Vabastiilikoondise tuumiksurfarid, astus pjedestaalikohtadele koosseisus: 1. Christofer Kalk (EST 141), 2. Tony Mõttus (EST 21), 3. Jevgeni Gavrilovs (LAT 161).

Võistluste finaalosas, ehk supersesioonil, mil vee peal võtsid mõõtu Kalk ja Mõttus oli põnev. Mõlemad mehed näitasid oma parimaid, kõrgetasemelisi trikke ning Mõttuse kaotust võib pidada üsnagi napiks.

Kokkuvõtlikud meistrivõistluste tulemused asetasid Kalki ja Mõttuse järel kolmandale kohale Sten Aava (EST 151).

Seesama EMV esikolmik naases äsja Fuerteventuralt, kus nad ligi kuu aega kestnud treeninglaagris lihvisid oma oskusi. Võistluste peakorraldaja Ain Härmson, kes kuulub ka ise vabastiili sõitvate surfarite hulka, jagas võistluste eel parimale kolmele tunnustust: "Meeste soorituse tase ei ole mitte üksnes Euroopa esikümne, vaid lausa maailmaklassi oma."