Tamme sõnul on alarahastamise kõrval Eesti spordi suuremateks hädadeks tulevikuvisioonide puudumine, diskussiooni summutamine ning poliitikute ja spordijuhtide tahtmatus viia läbi muudatusi.

"Eesti sport ei ole konkurentsivõimeline, kui ta otsib konkurentsieeliseid 20. sajandist: petliku taustaga amatöörspordist, madalapalgalistest treeneritest, stipendiumitest, talongidest ning erialase hariduseta spordijuhtidest," rääkis Tamm.

"Koalitsiooni poolt välja hääletatud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna muudatusettepanekute eesmärgiks oli tagada süsteemne tervisekontrolli noorsportlastele, algatada treenerite palgaregulatsiooni protsess, lahendada rahvusvaheliste tiitlivõistluste korraldamisega kaasnevad riskid ning riikliku spordistrateegia väljatöötamine," lisas ta.

Oma kõnes osutas Tamm ka sellele, et spordiga seotud murede lahendamine on viidud suletud uste taha.  Sügisel toimuv Eesti Spordi Kongress peab Tamme väitel näitama, kas valdkonna eest vastutavad inimesed tegelevad edasi venitusharjutustega või pingutavad spordi tuleviku nimel tavapärasest rohkem.

Hoolimata kriitikast toetasid sotsiaaldemokraadid spordiseaduse vastuvõtmist, sest peavad spordiregistri asutamist oluliseks.