Teisipäeval, 25. augustil,  toimub Kadrioru staadionil kergejõustiku võistlussarja BIGBANK Kuldliiga finaaletapp.

Esmakordselt Euroopa Kergejõustikuliidu Premium võistluste hulka kuuluv BIGBANK Kuldliiga finaaletapp jätkab 17-aastast traditsiooni, mida eelnevail aastail on hoidnud ülal Kalevipoja Mängud ja viimastel aastatel traditsiooniline Tallinna kergejõustikuõhtumiiting.

Baltimaade selle aasta kõrgetasemelisem kergejõustikuvõistlus toob Tallinnasse Berliini
maailmameistrivõistluste kangelased.

Võistlusõhtust soovivad korraldajad teha suurejoonelise vaatemängu, sest lisaks tugevatele atleetidele peetakse Kadrioru staadionil kergejõustikuvõistlust esmakordselt tulede valgel.

Staadionile ehitatakse 14 torni, kuhu paigaldatatakse Eesti parim olemasolev valgustehnika.

BIGBANK Kuldliiga finaaletapi peamisteks tõmbenumbriteks on kaugushüpe ja kettaheide.

Kas Tallinnas tehakse ajalugu ja Eesti publik näeb maailmas esmakordselt ühekasameetrist õhulendu kaugushüppes, selgub 25. augusti õhtul, sest esmakordselt võistleb Eestis "lendav" panamalane Irving Saladino (pildil), keda peetakse tõenäolisimaks Mike Powelli maailmarekordi (8.95) ületajaks.

Valitseva maailmameistri ja olümpiavõitja isiklik rekord on 8 meetrit ja 73 sentimeetrit. Tugevat konkurentsi pakuvad Saladinole olümpiapronks Ibrahim Camejo (tänavu 8.30) Kuubast ja austraallane Fabrice Lapierre (8.35).

Eestlaste au kaugushüppes kaitseb mitmevõistleja Mikk Pahapill.

Naistest osalevad kaugushüppes "seitsmemeetrinaised" valitsev maailmameister ja Ateena olümpiavõitja Tatjana Lebedeva (hooaja mark 6.93) Venemaalt ning Pekingi olümpiavõitja brasiillanna Maurren Higa Maggi (tänavu 6.90). Eestit esindab  Euroopa sisemeister Ksenija Balta.

Et Kadrioru staadionil saab kaugele hüpata, seda kinnitab fakt, et 21 aastat tagasi hüppas sakslanna Heike Drechsler seal maailmarekordiks 7 meetrit ja 45 sentimeetrit.

Kettaheites saab BIGBANK Kuldliiga finaalis võistlemas näha Pekingi olümpiamängude esikolmikut.

Olümpiavõitja ja maailmameistri Gerd Kanteri "jackpotivõitu" tulevad ohustama olümpiahõbe Piotr Malachowski Poolast ja Kanteri igipõline rivaal, kahekordne olümpiavõitja ja maailmameister
Virgilijus Alekna Leedust.

Võistlustules on ka Berliini maailmameistrivõistlustel lõppvõistlusele pürgivad Eesti mehed Aleksander Tammert ja Märt Israel.

Kuna BIGBANK Kuldliiga finaaletapi programmi kuuluvatel aladel jagatakse esmakordselt ka maailma kergejõustikuliidu - IAAF punkte, siis on paljudel aladel tulemas kõrgetasemeline võistlus.

Tallinas 25. augustil toimuv rahvusvaheline jõuproov on mitmel alal viimane võimalus lunastamaks  pääsu rikkaliku auhinnalauaga IAAF Grand Prix finaaletapile Salonikisse.

BIGBANK Kuldliiga arvestuses kõigil suvistel etappidel "kuldse ala" võitnute vahel läheb jagamisele 300 000 krooni.

Nelja etapi järel jahivad jackpotti Anna Iljuštšenko (kõrgushüpe), Sirka-Liisa Kivine (kaugushüpe) ja Gerd Kanter (kettaheide).