“Võrreldes 2006. aasta MM-i valiksarjaga oleme tänavu alanud 2008. aasta EM-i valikturniiril näidanud üldjuhul paremat mängu, meeskond tervikuna on veelgi arenenud,” teatas Jelle Goes, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Küsimus on selles, kuidas tulemusteni jõutakse. Kui keskenduda ainult tulemuste jahtimisele ning tuua see ohvriks jalgpalli üldisele arengule, siis järgneb ükskord paratamatult tagasilöök. Minul on kaks soovi: näidata tulemusi ja arendada Eesti jalgpalli. Loomulikult annan endale aru, et kuna eestlased on uhke rahvas, siis peavad nad väga tähtsaks ka häid tulemusi.”

“Käimasoleva EM-i valiksarja eel meeskonnasiseselt oma võimalusi vaagides leidsime üksmeelselt, et sattusime palju tugevamasse valikgruppi kui viimasel MM-turniiril. Toona saime mängida Liechtensteini ja Luksemburgiga, samuti Lätiga — kogu austuse juures naaberriigi vastu pean lätlasi siiski meiega samale tasemele kuuluvaks… Praeguses valiktsüklis on vaid Andorra selline, keda võime paberil endast nõrgemaks tituleerida,” lisas Goes.

Küsimusele, miks Eesti jalgpallurid enam välisklubidesse ei pääse, vastas peatreener: “Neemelo ja Ingemar Teever lõid mullu Eestis kahe peale kokku ligi 60 väravat, kuid tunduvalt tugevamas Rootsi liigas ei taha tabamused enam nii lihtsalt tulla. Võõrsil on hoopis teine tase. Eesti jalgpalli rahvusvaheline areng algab meistriliiga arenguga. See on kõige tähtsam pinnas rahvusliku jalgpalli arendamisel. Kui meistriliiga tase tulevikus ei tõuse, siis tuleb leppida ka rahvuskoondise taseme langusega.”

Goes ei nõustunud kriitikute väitega, et Eestil tuleb sel EM-valikturniiril piirduda vaid kahe võiduga Andorra üle. “Kogume kindlasti rohkem punkte. Olen selles kindel,” oli Goesi vastus.

Eesti on valiksarja alustanud seni kolme kaotusega — alla on jäädud koduväljakul Makedooniale ja Iisraelile ning võõrsil Venemaale.