Baskonia kaotas esimese veerandi 15:27, aga kõik järgnevad perioodid võideti. Tasavägiselt kulgenud viimastel minutitel mängis olulist rolli ka Kotsar, kes meelitas Reali tsentrile Walter Tavaresile lauavõitluses viienda vea ja tabas seejärel kahest vabaviskest ühe, mille järel läks Baskonia 87:86 ette.

Seejärel tõi Baskoniale kaks järjestikust korvi Rokas Giedraitis ja viimasel 30 sekundil Realil enam korralikku võiduvõimalust ei tekkinud.

Baskonia resultatiivseim oli 19 punktiga Markus Howard, 16 punkti lisas Max Heidegger. Reali kasuks viskas Gabriel Deck 21 punkti.

Kotsar ja Raieste kuulusid Baskonia algviisikusse. Kotsar viskas 20 minutiga seitse punkti (kahesed 4/2, vabavisked 4/3), võttis kaheksa lauapalli ja blokeeris kaks vastaste viset. Raieste mängis 10 minutit, viskas kaks punkti (kahesed 2/1, kolmesed 1/0) ja tegi ühe vaheltlõike.

Hispaania meistriliiga põhiturniiri esikoha eest heitlevatel Baskonial, Realil ja Barcelonal on kõigil 19 võitu ja 4 kaotust.

Real - Baskonia tipphetked:

***

Kristian Kullamäe tööandja Panevežyse Lietkabelis võitis Leedu meistriliigas võõrsil Kedainiai Nevežist 90:77. Lietkabelise algviisikuks olnud Kullamäe viskas 19 minutiga seitse punkti (kahesed 4/3, kolmesed 6/0, vabavisked 1/1), võttis kolm lauapalli ja andis seitse resultatiivset söötu.

Lietkabelis on 15 võidu ja 8 kaotusega tabelis neljandal kohal.

***

Itaalia kõrgliigas olid edukad kõigi kolme Eesti koondislase klubid. Laupäeval oli Kaspar Treieri võistkond Sassari koduväljakul 102:73 üle Varesest. Pingilt sekkunud Treier viskas 19 minutiga kaheksa punkti, võttis kaks lauapalli ja andis ühe söödu. Ta tabas nii mõlemad kolmepunktivisked kui ka vabavisked.

Pühapäeval alistas Joonas Riismaa tiim Brindisi võõrsil Napoli 96:80. Ainsa kolmepunktiviske mööda visanud Riismaa nelja minutiga skoori ei avanud.

Mikk Jurkatamm ja Treviso olid kodusaalis tulemusega 89:88 paremad Scafatist. Jurkatamm viskas nelja minutiga kaks punkti (kahesed 1/1, kolmesed 2/0).

Sassari on 13 võidu ja 9 kaotusega tabelis neljas, Brindisi 12 võidu ja 10 kaotusega seitsmes ja Treviso 10 võidu ja 12 kaotusega üheksas.