Madridi Real alistas korduskohtumises koduväljakul 1:0 Liverpooli ning pääses kahe mängu kokkuvõttes 6:2 veerandfinaali.

Kuigi külalised vajasid korduskohtumises vähemalt kolmeväravalist võitu, siis parimad võimalused tekkisid Realil ning ainult Alisson Beckeri head tõrjed hoidsid Liverpooli mängus. 78. minutil sai Hispaania klubi aga teenitud värava kätte, kui Vinicius Juniuor suunas ebaõnnestunud löögi järel palli Karim Benzemale, kes mõnelt meetrilt ei eksinud.

Napoli sai samal ajal Frankfurdi Eintrachtist jagu 3:0 ning jõudis koondskooriga 5:0 klubi ajaloos esimest korda Meistrite liigas veerandfinaali.

Võõrustajad läksid kohtumist avapoolaja lõpus juhtima, kui Victor Osimhen lõi peaga võrku Matteo Politano tsenderduse. Kohe teise poolaja alguses sai nigeeria ründetuus kirja ka teise värava, suunates võrku Giovanni Di Lorenzo terava söödu. Lõppseisu vormistas 64. minutil Piotr Zielinski, kes realiseeris enda teenitud penalti.

Ühtlasi said selgeks kõik kaheksa Meistrite liiga veerandfinalisti, kelleks on Madridi Real, Lissaboni Benfica, Müncheni Bayern, Manchester City, Londoni Chelsea, Milano Inter, AC Milan ja Napoli.

Viimati jõudis kolm Itaalia klubi Meistrite liigas kaheksa pare hooajal 2005/2006.

Veerandfinaalpaaride loosimine toimub sel reedel. Avamängud peetakse 11. ja 12. aprillil ning korduskohtumised nädal hiljem.

Blogi:

Enne kohtumisi:

Avakohtumises tunnistas Liverpool koduväljakul Madridi Reali 5:2 paremust. Kusjuures Liverpool läks toona kohtumist kiirelt juhtima, kui skoori tegid Darwin Nunez ja Mohamed Salah. Poolajapausile mindi aga 2:2 seisul, sest kahel korral oli täpne ka Vinicius Junior. Teisel poolajal lagunes võõrustajate mäng täielikult ning Eder Militao ja Karim Benzema väravad andsid Realile kordusmänguks kolmeväravalise eduseisu.

Madridi klubi juhendaja Carlo Ancelotti sõnul ei minda korduskohtumises seisu hoidma: „Meil ei ole mõtet midagi arvutama hakata ning peame esimesest minutist mängu sisse saama. Meil tuleb mängida maksimaalse intensiivsusega ja loodetavasti sellest võiduks piisab. Loorberitele ei saa puhkama jääda. Kindlasti tuleb lahtine mäng ja loodame ennast rünnakutel parimast küljest näidata.“

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp pole aga veel samuti püssi põõsasse heitnud: „Isegi kui meie võidulootus on 1%, siis anname endast parima. Meil pole midagi kaotada ja see on kindlasti parem, kui minna mängule suure pinge all. Aga mõistagi eelistaksin ma Carlo olukorras olla.“

Itaalia meistriliigat juhtiv Napoli alistas avamängus võõrsil Frankfurdi Eintrachti 2:0. Napoli väravad lõid 40. minutil Victor Osimhen ja 65. minutil Giovanni Di Lorenzo. Enne teist väravat jäid sakslased Randal Kolo Muani eemaldamise järel kümnekesi. Itaallaste edu võinuks olla ka suurem, kuid Khvicha Kvaratskhelia ei suutnud avapoolajal penaltit realiserida.

Napoli peatreener Luciano Spalletti loodab klubi Meistrite liiga ajaloos esimest korda veerandfinaali viia: „Minu meeskond on ajaloolise saavutuse veerel, aga ma kahtlen, et see meile lisapinget tekitab. Eelmisel hooajal alistas Eintracht Euroopa liigas Barcelona, kes meid konkurentsist lülitas Nad väärivad suurt austust. See saab olema väga keeruline matš ja me ei tohi mugavustsooni langeda. See pole meie moodi.“

Frankfurdi juhendaja Oliver Glasneri sõnul on neil küll paar võtmemängijat puudu, aga seda ei maksa vabanduseks tuua: „Mis meid teistest eristab, on oskus tagasilöökidega toime tulla. Meil on puudu kaks suurepärast mängijat, aga nende asendajad suudavad samuti mänge otsustada. Ühe mängijaga pole võimalik mänge võita,“ viitas Glasner Kolo Muani mängukeelule ja Jesper Lindströmi vigastusele.

Koha Meistrite liiga veerandfinaalis on juba taganud Lissaboni Benfica, Londoni Chelsea, Müncheni Bayern, AC Milan, Milano Inter ja Manchester City.