„Selge on see, et meil on ogar mängugraafik. Peame mängima üle päeva, me ei saa trenni teha ja me ei saa puhata. Mehi on vähe, olukord on raske, aga ei saa viriseda ja oleme õnnelikud võidu üle,“ võttis Tartu Bigbanki peatreener Alar Rikberg Duo5 otseülekandes poolfinaali teise matši kokku.

Kolme võiduni toimuva poolfinaalseeria avalahingus alistas Tartu suvepealinlased 3:1, Pärnu spordihallis kaotasid nad avageimi 23:25, võitsid teise 25:21 ja kaotasid kolmanda 25:27. Matši otsustavad sündmused toimusid neljandas geimis, kui Tartu jäi 2:7 kaotusseisu ning Pärnu võrkpalliklubi näis liikuvat võidu poole. Kuid seejärel said Bigbanki mängijad rünnaku ja kaitse toimima ning 25:16 ja 15:11 geimivõitudega võitsid nad matši 3:2 ja läksid seeriat 2:0 juhtima.

Kui esimese mängu järel arvas Rikberg, et võit võeti koleda esitusega, siis sel korral Balti liiga meistri treener päris seda meelt polnud. „Liiga palju arvatakse, et me peamegi võitma. Reaalsuses oli Eestis hooaja alguses kolm võrdset meeskonda ja Pärnu, kes oli paar sammu maas. Nüüd on Pärnule lisandunud mehi, noored on saanud paremaks ja nad on jõudnud järele. See pole ime, et nad on võimelised mängima kvaliteetselt,“ selgitas Rikberg, kes alates märtsist võttis üle ka Eesti koondise juhendamise.

3:2 võidumängus ilma haigestunud põhisidemängija Markkus Keeleta tegutsenud Tartu poolel tõid parimatena Matej Šmidl 23 (+11) ja Timo Lõhmus 19 (+3) punkti. Pärnu edukamad olid Tony Tammiksaar 21 (+10) ja avakohtumise vahele jätnud Hindrek Pulk 19 (+8) silmaga.

Selver/TalTech tegi sammu finaali suunas

Pühapäevases teises matšis alistas Selver/TalTech võõrsil 3:1 (25:27, 25:19, 31:29, 25:23) Võru Barruse ning sealgi on seerias seis 2:0. Selver/Taltechi poolel säras 26 punktiga (+18) Oliver Orav, Denis Losnikov toetas teda 14 (+2) silmaga. Võru meeskonna kasuks tõid Matthew Slivinski 16 (+5) ja John Hatch 15 (+6) punkti.

Tartu ja Pärnu poolfinaalseeria kolmas lahing toimub kolmapäeval Tartus, päev hiljem võõrustab TalTech kodusaalis Võru meeskonda.

Ka naiste meistriliigas mängitakse poolfinaale. Kodusaalis peetud avamängu 3:0 tulemusega võitnud Tartu esindus jäi sama tulemusega peale ka Viljandis toimunud vastasseisus. Kolmes geimis loovutasid nad vastasele 21, 24 ja 23 punkti. Üleplatsinaine oli 23 punktiga Karlotta Kattai, kes realiseeris 40-protsendilise efektiivsuse juures 17 tõstet, lisas ühe blokipunkti ja viis serviässa. Ingrid Kiisk toetas teda 10 silmaga. Viljandi poolel tõid parimatena Renate Pikk 14 ja Kaisa Rei üheksa punkti.

Teises poolfinaalseerias on TalTech/Tradehouse`i ja Barrus/Võru võrkpalliklubi vaheline seis viigis.