Ettevalmistusperiood sai alguse GLORY võistlusõhtuga, mis toimus 11. veebruaril. Paraku lõppes see tagasilöögiga, sest poksija sai kõhuviiruse, mille kiuste otsustas ta siiski ringi astuda. Paraku lõppes toonane matš kaotusega, kuid nüüd on mees valmis ennast The League’il taas parimast küljest näitama.

Tagasilöök enne GLORY matši

Jürjendal ootas suure huviga enne The League’i toimunud GLORY matši, et oleks võimalik enda hea vorm võiduks realiseerida. Kahjuks hakkas kõik viltu vedama juba paar päeva enne võitlust, kui poksija tundis, et on saanud endale kõhuviiruse või toidumürgituse.

„Ükski toit ega jook sees ei püsinud. Tegin kõikvõimaliku selleks, et taas jalule saada – erinevad rohud, ensüümid, probiootikumid, söetabletid, aga mitte midagi ei aidanud,“ meenutab ta.

GLORY võistluse päevaks ei olnud Jürjendal ligilähedalgi sellises konditsioonis, mida ta oli peale laagri lõpetamist. Siiski ei kaalunud eestlane kordagi matši ära jätmist, kuna see oleks tähendanud kannatusi kõigile teistele, alustades vastasest kuni GLORY korraldajateni välja.

Uku Jürjendal (vasakul) tegi eelmisel The League'il vastasega kiirelt sotid selgeks.

Olematu energia ning vedelikupuuduse kiuste ajas mees vahetult enne ringi minekut näpud kurku, et ta ei hakkaks sadade tuhandete vaatajate ees oksele. 140 kg kaaluv vastane ei jätnud Jürjendalile muud varianti, kui lihtsalt vastu pidada ning lööke lõpuni taluda.

„Matš algas, 30 sekundit ja olin erroris, nõrk ja jõuetu. Vastane oli tasemel ja lammutas muidugi korralikult oma 140 kg kehamassiga. Mõtlesin vaid, et ainus lootus on see, et ta töötab end tühjaks, kui suudan neid lööke taluda. Äkki ta väsib ja saan talle vastuse anda, aga mul ei olnud seda jõudu ja mõtlesin vaid ellujäämisele,“ tõdeb Jürjendal.

Jürjendal usub, et tema elus on kuidagi nii, et on vaja käia täiesti mudas ära, enne kui saab jälle kõrgemale tõusta.

Vaimne ja füüsiline valmistumine

The League’i jaoks valmistusel peab poksija kõige olulisemaks hetkes elamist ning see kehtib igas eluvaldkonnas. Lisaks füüsilise ettevalmistumisele keskendub ta ka vaimsele poolele. Tal on mentaalne treener Daria Albers, kelle programmi mees jälgib.

Sama palju ressursse kui treeningutele, paneb Uku ka taastumisele. „50% minu tegevustest läheb ka taastumise alla. Massaažid, külmateraapia, saun, spaa, mullivannid, külm vesi,“ loetleb ta ja lisab, et teeb neid asju järjepidevalt, mitte lihtsalt vahelduseks. Nii nagu ta võtab treeningut, võtab ta ka taastumist.

Ka enne matši käib ta külmas vees. Sellest on saanud traditsioon, mis teda päris palju aitab.

Laupäeval tõotab tulla huvitav matš

Viimane Jürjendali The League’i matš, mis toimus eelmisel aastal Kalevi spordihallis, jäi õige üürikeseks, sest Jürjendal nokauteeris Poolast pärit Jakub Kozera juba esimeses ringis.

Laupäeval ootab Jürjendali ees marokolane Hamza Ourahou, kes on küll mõõtmetelt eestlase sarnane, aga stiililt pigem liikuvam. „Arvan, et see saab olema huvitav matš. Ta tundub rohkem selline võitleja, kelle stiiliga olen varem kokku puutunud,“ loodab Jürjendal, et ka vastane on täie tervise juures ja hästi ette valmistunud, et pakkuda publikule sedapuhku korralik etendus.