„Mul on väga hea meel olla tagasi Viimsi meeskonnas ning aidata meeskonda hooaja lõpuni nii Eesti-Läti ühisliigas kui Eesti Meistriliigas. Soovin näidata head mängu ning rõõmustada kõiki Viimsi fänne ilusate võitudega,“ on mängija ise väga elevil, vahendab Viimsi/Sportland oma pressiteatega.

2021/2022 hooajal aitas Ronalds Zakis PAF Eesti-Läti ühisliigas meeskonna Final Four’I, kus võideti hõbemedalid. Platsil viibitud 22 minuti jooksul viskas ta keskmiselt 15 punkti ning võttis 6 lauapalli.

Käesoleval hooajal mängis Läti keskmängija Donar Groningen meeskonnas Hollandi BNXT liigas. Lisaks Hollandi kõrgliigale, osales klubi ka FIBA Europe Cup sarjas, kus ühes alagrupis mängiti BC Kalev/Cramo vastu. Hollandis olid tema keskmised näitajad 19 minutit, 9 punkti ja pea 4 lauapalli mängu kohta.

Mitmed muudatused Groningeni klubi juhtkonnas ning vahetused koosseisus viisid olukorrani, kus Zakise agent võttis ise ühendust Viimsi/Sportland tegevjuhi Tanel Einastega.

„Kuna kõik arengud ei ole olnud päris sellised nagu hooaja alguses lootsime, siis oleme alles hoidnud võimaluse, et vajadusel üks mängija juurde tuua. Meie selge nägemus, et kui, siis ainult meile tuttav mängija ehk kas meie oma endine mängija või mängija mõnest Eesti või Läti meeskonnast. Ronaldsi võimaluse tekkides, oli selge, et tema on meile sobiv pusletükk, kes lisaks rotatsiooni laiendamisele, toob meeskonda seni puudu olnud selg ees mängija profiili. Loomulikult on Ronaldsil suur roll ka riietusruumis,“ on Tanel Einaste rahulolev.

Peatreener Valdo Lipsu jaoks on Ronalds Zakis vajalik lisajõud korvi all, kellelt oodatakse igas mängus 20-25 minutilist panust. Kogenud lätlane mängib tähtsat rolli ka noormängijate õpetamisel ja motiveerimisel.

„Tõenäoliselt kõik, kes Eesti-Läti liigat ja meie võistkonna tegevust on jälginud teavad, et Ronaldsil oli meie eelmise aasta edus väga oluline roll. Ronaldsi näol on tegemist kvaliteetse mängijaga ja väga hea võistkonnakaaslasega, kes on oluline nii väljakul, kui n.-ö. riietusruumis mänguväliselt. Ronalds on meile vajalik nii kaitses kui rünnakul. Treenerid ootavad Ronaldsilt suurt panust ka lauavõitluses, millega oleme viimastes mängudes hädas olnud. Ronaldsi taasliitumine annab meile samuti võimaluse jaotada paremini mängijate vahel mänguaega,“ kommenteerib peatreener.

Ronalds Zakis jookseb Viimsi värvides esmakordselt väljakule, kui läbi meditsiinikontrolli, kolmapäeval 15. märts, kui viimsilased võtavad koduväljakul vastu Läti suurklubi ja liiga valitseva meistri Riia VEFi. Mängu pileteid saab osta Piletitaskust!