Londoni Chelsea alistas koduväljakul Dortmundi Borussia 2:0 ning pääses kahe mängu kokkuvõttes tulemusega 2:1 kaheksa parema hulka.

Chelsea läks kohtumist 43. minutil juhtima, kui äärekaitsja Ben Chilwell leidis kastist Raheem Sterlingu, kes pika puterdamise peale lõpuks palli lati alla lajatas.

Kohe teise poolaja alguses teenis Chelsea käega mängu eest penalti. Kai Havertzi 11-meetri karistuslöök lendas küll posti, aga kuna Dortmundi poolkaitsja Salih Özcan jooksis liiga vara palli klaarima, siis sai sakslane uue võimaluse. Teisel korral Havertz ei eksinud ning 2:0 oli tõsiasi.

Lissabonis toimunud kohtumises alistas kodumeeskond Benfica 5:1 Club Brugge ning pääses koondskooriga 7:1 veerandfinaali.

Benfica poolelt sai kaks väravat kirja Goncalo Ramos ning korra tegid skoori Rafa Silva, Joao Mario ja David Neres. Brugge auvärava lõi 87. minutil Bjorn Meijer.

Blogi:

Enne mängu:

Õhtu maiuspala on Londoni Chelsea ja Dortmundi Borussia kohtumine. Saksamaal toimunud avamängus tegi Chelsea 21 pealelööki ja ragistas korra ka väravaraame, ent Karim Adeyemi 63. minuti väravast võtsid võõrustajad 1:0 võidu.

Inglismaa kõrgliigas kümnendat kohta hoidva Chelsea peatreener Graham Potter tõdes, et meeskond on surve all, aga see on ainult positiivne. „See tähendab, et oleme fantastilises olukorras ja võitlema koha eest kaheksa parima seas. Minu meelest on klubile veerandfinaali pääsemine väga oluline. Tippmeeskondadega mängimine on tohutu väljakutse, aga samas ka hea võimalus end näidata,“ sedastas ta.

Esimese kohtumise kangelane oli kaheksa tõrjet teinud Borussia väravavaht Gregor Kobel. Meeskonna juhendaja Edin Terzić tõdes, et hoolealust kimbutab lihasvigastus.

„Ta on viimastel päevadel saanud ravi ja tunneb end päev-päevalt paremini. Teeme peale teisipäevast viimast treeningut otsuse, kas ta saab mängida,“ ütles Dortmundi loots. Borussia satsil on käsil suurepärane hooaeg, sest Saksamaa kõrgliigas on nad võitnud kaheksa matši järjest, millega on tõustud punktide vaates Müncheni Bayerniga ühele pulgale.

Õhtu teises matšis võõrustab avamängu 2:0 võitnud Lissaboni Benfica Belgia meeskonda Brugge.