2018. aasta Pyeongchangi olümpial aitas Svoboda peatreenerina Valgevene teateneliku (Nadzeja Skardzino, Irõna Krõvko, Dinara Älimbekova ja Darja Domratševa) kullani, Domratševa võitis mass-stardis ka hõbeda. Kolm aastat hiljem sattus Fjodor Eestisse, kus ta vahetas rahvusmeeskonna peatreeneri kohal välja Indrek Tobrelutsu.

Tänavu sai Tuuli Tomingas MM-il kuuenda koha, paljulubavad olid ka naiskonna tulemused teatesõidus. Kas edaspidi on võimalik sihtida medaleid ja mida peab selleks muutma?

Mulle tundub see üsna reaalne. Vaadates Tuuli esitust, siis õnnestunud laskmise korral võinuks ta vabalt võistelda medalite eest. Pidevalt poodiumikohtade eest võistlemiseks peab tase veel tõusma. Sama võib öelda teatenaiskonna kohta: kui kõik tüdrukud on hästi valmistunud, saavad nad seal kõrgete kohtade eest võidelda. Kõige tähtsam on hea füüsiline vorm ja loomulikult hea laskmine (1–2 varupadrunit ühe vahetuse kohta).

Kõik peab õnnestuma, kuid põhimõtteliselt on see reaalselt tehtav. Muidugi, kui sul pole varem sarnaseid õnnestumisi, siis maksad sa lõivu võistluspingele. Paari õnnestunud võistlusega lähevad asjad lihtsamaks.