Tartu Ülikooli spordihoonesse oli kogunenud mängule kaasa elama üle poole tuhande inimese, aga paraku ei suutnud kodumeeskond neile eriti palju rõõmu pakkuda.

Tartlaste esimese seitsme punkti eest kandis hoolt Tomaš Pavelka. Kui veerandaeg oli poole peal, juhtis Tartu 10:9. Ogre poolel võttis rünnakuraskuse enda kanda hooaja alguses juba meeskonna abitreenerina tegutsenud kogenud Erests Kalve ning tema viis järjestikkust punkti kallutasid initsiatiivi Ogrele. Avaveerandi võitsid lätlased 20:14.

Teisel veerandil otsisid tartlased erineva koosseisuga mängides oma võimalusi, aga toimivat viisikut platsile ei saanud. Ogret ei lastud küll pikalt ette, aga lähedale ka ei saadud. Poolajapausiks juhtis Ogre 39:32.

Kolmas veerandaeg oli Tartu meeskonnale kõige keerulisem ja mängu saatus otsustati veerandi keskpaiga Ogre 10:0 spurdiga, milles Kalve tõi seitse punkti. Enne viimast neljandikku oli Tartu jäänud 47:63 kaotusseisu.

Viimasel veerandajal püüdis Tartu tagamängija Jalan McCloud pärast vigastuspausilt naasmist küll mängumootorit käima vedada, aga suurt tulu sellest ei tõusnud. Mängu lõpusireeni kõlades näitas tabloo Ogre 80:65 võitu.

Tartu keskmängija Tomaš Pavelka kogus ligi 21 mänguminutiga 21 punkti ja viis lauapalli. Märt Rosenthal lisas üheksa punkti ja kolm korvisöötu ning Jalan McCloud kaheksa punkti.

Edgars Lazenbergs oli Ogre resultatiivseim 16 punkti, seitsme lauapalli ja viie korvisööduga. Võtmerollis olnud Ernests Kalve lõpetas 15 punkti ja nelja lauapalliga. William Talton viskas 14 punkti ja andis neli korvisöötu.

Tartu meeskonna abitreeneri Olari Naritsa sõnul ei leidnud meeskond täna õiget mängurütmi. „Tundub, et meeskonnas mõtleb praegu igaüks enda peale. Teadsime, et meie tugevus on korvi all, aga teist mängu järjest astusime sama reha otsa ja võtsime eemalt viskeid, mida poleks pidanud. Meie viskeprosent oli täna täiesti kohutav ja kui vastane pakub viskeid, aga ära ei pane, siis lõhub see rütmi. Kui ülehomme Cramo vastu niimoodi mängime, siis on väga suur pahandus. Aga anname endast parima, et nii ei läheks,“ sõnas Narits.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsal on Eesti-Läti liiga tabelis kirjas 18 võitu ja üheksa kaotust ning sellega hoitakse neljandat kohta. Ogre on 16 võidu ja 12 kaotusega seitsmendal real.

Kahe päeva pärast võõrustavad tartlased kell 19.00 BC Kalev/Cramot ning laupäeval sõidetakse Rakverre mängima sealse BC Tarvaga.