Õhtu maiuspala oli 60 meetri sprint, kus startis valitsev 100 meetri olümpiavõitja Marcell Jacobs. Itaalia jooksja jäi küll esikohata, kuid Itaalia ei jäänud EM-tiitlita. Esikoha võttis Samuele Ceccarelli ajaga 6,48, Jacobs oli teine (6,53) ja Rootsi rahvusrekordi püstitanud Henrik Larsson kolmas (6,53). Neljanda kohaga pidi leppima isikliku rekordi lipanud poolakas Dominik Kopec, kes kaotas pronksi vaid ühe tuhandikuga.

Istanbulis selgusid ka Euroopa parimad 400 meetri jooksjad. Naiste konkurentsis võitis hollandlanna Femke Bol, kelle järgnesid koondisekaaslane Lieke Klaver ja poolatar Anna Kielbasinska. Meeste seas oli oodatult parim norralane Karsten Warholm, kes edestas napilt Belgia rekordi jooksnud Julien Wartinit ning rootslast Carl Bengtströmi.

Naiste 1500 meetris oli kiireim britt Laura Muir, kellele järgnesid isiklikud tippmargid jooksnud rumeenlanna Claudia Bobocea ja poolatar Sofia Ennaoui. Kolmikhüppes oli parim rahvusrekordi 14.31 hüpanud türklanna Tugiba Danismaz, kellele itaallanna Dairya Derkach kaotas 11 ja Portugali koondislane Patricia Mamona 15 sentimeetriga.

Kui rootslased võitsid laupäeval kaks pronksi, siis soomlased ühe kulla. Naiste teivashüppes oli Wilma Murto ainus, kes ületas kõrguse 4.80. Tegu on ühtlasi ka Soome uue rekordiga. Hõbeda sai sloveen Tina Šutej ja pronksi tšehh Amalie Svabikova.