„Lätlased on kogu hooaja mänginud sitkelt ja saanud magusaid võte. Me lõpus vajusime kokku nagu koolipoisid,“ polnud Pärnu peatreener lõpuni oma meeste esitusega rahul. Kohtumist alustasid paremini külalised ja nelja minuti järel oli Pärnu 5:11 kaotusseisus. Kuid siis said suvepealinlased mängumasina tööle. Esimese veerandaja lõpuks juhtis valitsev Eesti meister 19:16 ja kahe poolaja vahelisele puhkusele läks Pärnu juba 43:30 eduseisus.

Kui mullu oktoobris kaotas Pärnu võõrsil Läti Ülikoolile kindlalt 59:73, siis sel korral läks Pärnu mõttepausi järel oma teed. 362 pealtvaataja ees olid võõrustajad kolmandaja veerandaja keskpaigas peal juba enam kui 20 punktiga, lõpuks kirjutas Pärnu tabelisse 13 kaotuse kõrvale 12 võidu skooriga 81:65. „Meie ainus ellujäämise võimalus on kaitse. Mu meelest pole meil tänavu nii palju rünnakupotentsiaali kui mullu, eduks peame olema kaitses tublid. Rünnakul tulevad punktid raskelt,“ nentis Kullamäe.

Pärnu poolelt säras meeskonna kapten Mihkel Kirves, kelle arvele jäi 26 punkti, 16 lauda (neist seitse vastase korvi alt), kaks korvisöötu ja neli vaheltlõiget. Kui suvepealinlased olid eelnevates mängudes väga-väga hädas kaare tagant, siis sel korral tabasid nende mängijad 21-st kaugviskest seitse. Neist neli sopsas Robert Valge, kes sarnaselt Isaiah Hartile tõi 16 silma.

„Olen ise mängija olnud. Kui sa näed, et mängijad loobivad järjest ja järjest mööda… sa ei saa mängida, kui sa loobid telliseid. Robi on järjest ebaõnnestunud, ebakindlus süvenes, aga loodetavasti läks tänasega kaas maha,“ rääkis Kullamäe. „Eriti pean silmas Sverre [Aavi] ja Robi. Kui nemad tagamängijatena viskavad sisse, siis on meeskonnal lõbusam mängida.“