Kodumeeskond tegi Kalevi spordihallis peetud mängus otsustava spurdi kolmanda veerandiga, mis võideti 27:16. Otsustava veerandi alguseks oli kalevlaste edu 14 punkti ning seda enam käest ei antud.

Kalevi resultatiivseim oli 18 punkti visanud Oleksandr Kovliar. Artur Konontšuk panustas võitu 16 silma, võrdselt 12 punktini jõudsid Kristjan Kitsing, Alterique Gilbert ja Wesley Van Beck.

Külaliste parim oli Linards Jaunzems, kelle arvele kogunes 15 punkti.

Võit tõstis Kalevi (20 võitu - 5 kaotust) Riia VEFi kõrvale teist kohta jagama, Ventspils (16-9) on viies.

Juba esmaspäeval ootab Kalevit FIBA Europe Cupi veerandfinaalmäng Bambergi Brose vastu.

Mängu eel:

„Tabeli seisukohalt on mäng oluline môlemale vôistkonnale. Koondise aknast tagasi tulles on vôistkonnal esmane ülesanne üles leida vajalik meeskonnatunnetus ning hea energia,“ vihjas Tallinna klubi abitreener Indrek Reinbok tõigale, et BC Kalev/Cramo selle nädala kolmapäeval juba korra koperdas, kui viimase veerandi keskpaigas kümne silmaga juhtides jäid nad lõpuks Rapla Avis Utilitasele alla 77 : 83.

Kalevlased kindlasti soovivad vältida liigas neljandaks kukkumist, sest kõigi märkide järgi tähendaks see poolfinaalis madistamist Prometeiga. Nii on tänasel mängul BC Kalev/Cramole üsna suur kaal, sest kaotuse korral võivad tartlased tõusta tabelis nende kandadele. BK Ventspils võõrustas kalevlasi esmakordselt detsembri lõpus. Toona võtsid külalised 28 punkti visanud Mārtiņš Meiersi vedamisel 86 : 76 võidu. Täna Kalevi spordihallis toimuva kohtumise pääsmed on saadaval Piletitasku keskkonnas.