Zirk läbis hommikul toimunud eelujumistes 200 meetri vabaujumise distantsi ajaga 1.49,51 ning kärpis õhtuses finaalis sellest ligi sekund ja pälvis ajaga 1.48,60 hõbemedali.

Tom Rushtoni hoolealuse jaoks olid need kaks resultaati märgilise tähtsusega, sest nüüd kuulub Zirki nimele ühel alal 30 Eesti kõigi aegade parimat tulemust.

„Lahe statistline saavutus, rong seisma ei jää, nüüd vaja TOP 40 ja 50 ka kirja saada,“ muigas eestlane, kes ületas Triin Aljandi 50 meetri liblikujumise tippmargi (29). „Usun, et varsti peaksin sarnase saavutuseni jõudma ka teistel distantsidel.“

Euroopa hooaja edetabelis tõusis Zirk selle tulemusega kolmandaks. „Ise arvasin finišiseina puudutades, et ujusin veidi kiiremini,“ rääkis otse Iisraelis toimunud treeninglaagrist võistlustele läinud ujuja. „Aga olen tulemustega siin Šveitsis rahul, oleme praegu täpselt seal kus on vaja olla.“

Nüüd naaseb eestlane paariks nädalaks Eestisse ja suundub seejärel USA-sse kõrgmäestiku laagrisse, kus on kavas osaleda ka paaril kõrgetasemelisel võistlusel.