Tiitlikaitsja HK Roosa Panter läks avakolmandikul Edith Pärniku väravast mängu juhtima, kuid HC Everesti kapten Anna Fedjajeva skooris nii teisel kui kolmandal perioodil ning sillutas Ida-Virumaa naiskonnale tee meistritiitlini. HC Everesti väravavaht Uljana Jeggi tõrjus 23 ning HK Roosa Panteri puuri kaitsnud Jonna Moilanen 11 vastaste üritust.

„Oleme õnnelikud! Täna õnnestus meil kõik ja meie kapten näitas, et on meie liider! Aitäh vastastele hea ja haarava finaali eest!“ ütles HC Everesti ründaja Anna Dubkova.

„Täna õnnestus meil juba alguses oma mängu hakata üles ehitama, vastavalt treeningutes õpitule, see aitas ka esimesena avada skoori tugeva vastase vastu. Paraku aga kadus seejärel kindlam initsiatiiv meie käest ära ning vastane sai meil tsoonis palju litriga liikuda, mida kasutati individuaalsete oskustega lõpuks efektiivselt edu saavutamiseks ära. Uus ärkamine tuli meil mängu lõpu poole, mis oli kahjuks juba liiga hiline. Viskeid tuli meie poolt palju, aga väravaid mitte. Siiski pakkus mäng pinget viimse hetkeni, sest tüdrukud ei andnud alla. Õnnitlused Everestile, meil on aga ees uus tähtis mäng, kus tuleb hõbe omale välja võidelda,“ kommenteeris HK Roosa Panteri treener Aleks Bõstrov.

HC Everest krooniti Eesti meistriks 2018. ja 2019. ning HK Roosa Panter kahel viimasel aastal. 2020. aasta kevadel jäi meistritiitel pandeemia tõttu välja selgitamata, kahel viimasel kevadel võidutses HK Roosa Panter.

Tallinna HC Grizzlyz lõpetas hooaja 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) võiduga Tallinna HC Wolferinesi üle ning kindlustas seeläbi medalikoha. Kas mullune hõbedaklubi kaitseb teist kohta või lõpetab kolmandana, see selgub hooaja viimase kohtumise tulemusest. HC Wolferines lõpetas kuuena kohaga.

HC Grizzlyze kasuks viskas Svetlana Tsupsman kaks ning Emilia Koger ja Christin Lauk-Gurtovoi ühe värava. Helen Mölder andis kaks resultatiivset söötu. Nullimängu teinud Helena Liive tõrjus kõik 10 vastaste pealeviset, HC Wolferinesi poolel pidi Elizabete Vasiljeva Dilba mängu sekkuma 23 korral.

„Mängisime taktiliselt õigesti ega andnud vastasele võimalust lüüa väravat. Saime väga palju karistusi, sõltumata sellest suutsime ka vähemuses värava lüüa. Mängides vähemuses kolmekesi viie vastu, said meie mängijad oma positsiooni hoidmisega väga hästi hakkama. See oli hooaja viimane Eesti meistrivõistluste mäng, mängijad andsid endast kõik ja usun, et võime selle hooajaga rahule jääda,“ ütles HC Grizzlyze treener Anton Gurtovoi.

„See oli meie naiskonna üks parimatest mängudest. Vaatamata kiirele väravale mängujoonis, mida treener käskis jälgida, ei lagunenud. Mängupilt oli väga ühtlane kogu mängu jooksul - ei tekkinud olukorda, kus võitlus oleks raugenud kasvõi sekundiks. Kahjuks ei suutnud realiseerida oma võimalusi, mida tekitasime päris palju. Treener oli väga rahul mänguga ja tüdrukutega!“ sõnas HC Wolferinesi abitreener Artur Tiganik.

Tartu HK Säde alistas võõrsil Viljandi HK tulemusega 2:1 (0:0, 0:0, 2:1) ning lõpetas neljanda kohaga. HK Säde avas skoori kolmandal kolmandikul kui sihile jõudsid Liisbet Sugasep ja Teele Randoja, Viimasel mänguminutil viskas Jana Bilorus võõrustajatele ühe värava tagasi. Viljandi Hokiklubi väravavaht Laura Puude tõrjus 23 ning HK Säde tagalat kaitsnud Kai Liis Kalmus 13 vastaste pealeviset.

„Sädega on meie tiimil alati kõige raskem mängida; teame et suudame võita, kuid tihti ei saa mänguks end õigesti häälestada. Mängupilt polnud kiita, aga seisu suutsime hoida viisakana,“ tunnistas Viljandi Hokiklubi kapten Margaret Neering.

„Täna kahjuks meie mäng eriti ei sujunud. Suutsime küll võita, aga oleksime soovinud näha rohkem mõtestatud mängu,“ nentis HK Säde kapten Merlin Griffin.

PAF Naiste Hokiliiga hooaja lõpetab HK Roosa Panteri ja Viljandi Hokiklubi vastasseis laupäeval, 25. veebruaril kell 18:30 Haabersti jäähallis. Võidu korral tagaks HK Roosa Panter hõbemedali ja HC Grizzlyz saab pronksi, viigi või kaotuse korral läheks hõbemedal HC Grizzlyzele ning pronksi Roosadele Pantritele.

PAF Naiste Hokiliiga tabeliseis: HC Everest 16 (10), HC Grizzlyz 14 (10), HK Roosa Panter 12 (9), Tartu HK Säde 12 (10), Viljandi HK 4 (9), HC Wolferines 0 (10).