Eesti kergejõustikuliit (EKJL) tegi eile otsuse määrata kergejõustikutreener Mehis Virule kergejõustikus tähtajatu tegutsemiskeeld.

Viru sattus uurimise alla mullu Colombias U20 MM-il juhtunu tõttu, kui toona Läti koondist juhtinud Miļkevičs tegi EKJL-ile avalduse, sest Viru käitus maailmameistriks kroonitud Karmen Bruusiga kummaliselt.

„Me elasime samas hotellis Eesti võistkonnaga. Ühel päeval pöördus meie võistkonna treener minu poole murega väga imeliku suhte ja käitumise kohta Karmen Bruusi ja tema treeneri Mehis Viru vahel. Nad on kogu aeg koos, söövad koos, jalutavad koos, istuvad lobbis koos ja nii edasi,“ sõnas Miļkevičs, kes on ühtlasi Läti kergejõustikuliidu peasekretär.

Miļkevičsi sõnul arvas ta alguses ekslikult, et Viru näol on tegemist Bruusi isaga. „Ma alguses mõtlesin, et treener on tema isa, et siis oleks mõistetav. Küsisin Eesti võistkonnalt ja selgus, et ei ole. Järgmisel päeval kõik jätkus ja see polnud minu arvates normaalne treeneri ja sportlase vaheline suhe.“

„See ei ole normaalne, et treener on igal pool koos sportlasega. Ka nende vaheline suhe tundus olevat sobimatu ja paistis treeneripoolse võrgutamisena. Ma ei saanud aru, mis toimus, aga minu arvates oli seal märke seksuaalsest ahistamisest. Mul on kaks tütart ja ma kunagi ei lubaks sellist suhet vanema mehega. Minu arvates on see täiesti vale ja väärib uurimist,“ avaldas Miļkevičs arvamust.

Jaga
Kommentaarid