Eilses kaheksandikfinaalis Prantsusmaa ja Poola vahel leidis aset tavatu vahejuhtum, kui avapoolaja lõpus avastati prantslasest kaitsjal Koundél ootamatult kaelast kaks kuldketti.

Jalgpallireeglid keelavad mängijate endi turvalisuse huvides väljakul olla mistahes ehetega ning kohtunikebrigaadi kohustus on veenduda reeglite täitmises nii enne mängu algust kui vahetuste ajal. Venezuelast pärit peakohtunik Jesus Valenzuela juhtis Koundé kuldsetele aksessuaaridele tähelepanu aga alles mängu 42. minutil.

See on meie süü, aga see ei kordu.

Didier Deschamps, Prantsuse koondise peatreener

Hispaania kõrgliigaklubi FC Barcelona ridades mängivat 24-aastast prantslast ähvardas rikkumise eest kollane kaart, mis olnuks talle MM-il teine ​​ja takistanuks tal mängimast veerandfinaalis Inglismaa vastu. Imekombel – kohtuniku armust või pigem eksimusest – pääses Koundé aga pelgalt suulise hoiatusega.

Prantsuse koondise peatreener Deschamps ei hoidnud matši järel oma pettumust siiski tagasi.

„Ta on natuke ebausklik, kannab alati trennis neid kette, kuigi ma ei tea nende tähendust. Kuid jalgpallurid ei saa väljakule jalutada päikeseprillide, sõrmuste, kellade või kettidega. See ei ole lubatud, punkt,“ märkis Deschamps.

„Arvasin, et Koundé võttis enne matši ehted maha, tuleb välja, et mitte. Noh, see on meie süü, ent see ei kordu. Kohtunik hoiatas meid selle eest. Ja ma ütlesin Julesile: „Sul vedas, et mind sel ajal läheduses polnud, vastasel juhul...““ tunnistas peatreener.

Ehted pole lubatud. Tere FIFA!

Lukasz Rogowski, Poola vutikohtunik

Juhtunu tõttu jäi eilne mäng minutiks pooleli. Kuldketid ei tulnud ära kergelt: Koundé vajas koondise töötaja abi. Väidetavalt avastati kaelakeed üldse tänu sellele, et Poola vutikohtunik Lukasz Rogowski oli sellest Twitteri vahendusel säutsunud – vähemalt nii väidab sealne meedia. „Koundé mängib kaelaketiga. Ehted pole lubatud. Tere FIFA!“ kirjutas Rogowski. Säuts hakkas kiiresti levima, kuni jõudis ka Poola koondise pressiesindaja Jakub Kwiatkowskini, kes andis seejärel sellest teada mängu tehnilisele delegaadile.

Jalgpalliportaal Goal.com kirjutab, et neile teadaolevalt Venezuelast pärit kohtunikebrigaad eesotsas peakohtunik Jesus Valenzuelaga eilse prohmaka tõttu enam sel MM-il tööd ei saa.

Prantsusmaa võitis kohtumise 3 : 1 ja läheb veerandfinaalis vastamisi Inglismaaga.