Kalev/Cramo ja Brindise vahel tekkis paksu verd juba Itaalias toimunud avakohtumises. Toona tehti viimastel sekunditel Nick Perkinsi vastu ebasportlik viga, lõpuvile järel tõukas ameeriklane Kalev/Cramo tsentrit Martinš Meiersit rindu. Mängijad lahutati, aga seejärel hakkas kalevlastega vihaselt diskuteerima ülikonnas härrasmees, kes osutus Brindisi võistkonna presidendiks Fernando Marinoks.

Kalevi spordihallis toimunud kohtumise ajal suutsid korvpallurid hoida emotsioonid vaka all, ent peale lõpuvile läks taas madistamiseks. Perkins tahtis taas Meiersi ette võtta, peagi sekkus olukorda teinegi jänki Jason Burnell. Lõpuks suutsid kõrvalseisjad olukorra maha rahustada.

Kui Kalev/Cramo mängijad rahunesid, siis publik ei jätnud asja niisama. Brindisi mehed lahkusid riietusruumi kõva vilekoori, õhus lehvinud näpuviibutuste ja sajatuste saatel. (Kuigi see ei jäänud telepilti, siis) Burnell polnud ka kuigi kaugel tribüünidele hüppamisest.

Brindisi hingekirja kuuluv Joonas Riismaa vaatab juhtunule tagasi väikese muigega. „Kõik oli õige, see käibki korvpalli juurde. Meie fännid võõrsil andsid Kalevile vilet, see oli õige, et saime ka vastu. Kalevi fännid olid väga toredad, võrreldes Itaaliaga on olek ja kaasaelamine teistmoodi. Eestis on asi rohkem koordineeritud, Itaalias panevad kõik omaette, aga võib-olla lärm on selle võrra suurem,“ möönis ta.