Poola mäng on nendega võrreldes komplekssem ja neil on võimalus jõuda kaugemale. Poolakatel on Robert Lewandowski näol olemas ka see „maagiline“ mängija, kes võib üksi asjad ära otsustada.

Kohtumises Saudi Aaraabia vastu püüdsid mehhiklased mängida rohkem läbi äärte, nad ründasid saudide liinitagust ja ääretsoone, kus püüdsid palli üle vastasmängijate viia, ja siis ründasid kolme-nelja mehega kasti, kus üritasid siis mänguvahendit väravasse rammida. See neil paraku ei õnnestunud.

Kaks väravat, mis mehhiklased täna lõid, tulid mõlemad standardolukorrast. Nii jäi sel MM-il neil mängust värav löömata ning kui sa kolme mänguga ei suuda mängust ühtegi väravat lüüa, siis jääd sa ka õigustatult alagruppi pidama ja ei vääri edasi saamist.

See oli mul sel aastal esimene kord, kui nägin Saudi Araabia mängu. Kahte esimest kohtumist ei saanud otse vaadata ja kuigi kokkuvõtteid nägin, siis nende mängu üldpilti need ei näidanud. Saudide mängu vaadates meenus mulle esimene kohtumine, mida nägin nende esituses 2002. aastal Saksamaa vastu. Nad kaotasid selle 0 : 8 ja mäletan, et Miroslav Klose õudselt lammutas seal ja lõi vist ka kübaratriki.

Mäletan, et siis ei olnudki Saudi Araabia meestel mingit mängu, aga täna on nad selle vahe Euroopa ja Lõuna-Ameerika tippsatsidega võrreldes palju väiksemaks teinud. Saudid on kogu aeg olnud individuaalselt korralikul tasemel, kuid vahe on tulnud sisse meeskondlikus mängus ehk varem puudus neil selge plaan ja idee, millest püüda kinni pidada.

Kohtumises Mehhiko vastu jäi Saudi Araabial puudu palliga positsiooni rünnakust, kus oli raske nende plaanist täpselt aru saada. Oli näha, mis mõttega nad kaitsesid, mis oli küll natuke imelik, ja Mehhiko sai oma võimalused, kuid samas tegutseti ikkagi kindla printsiibiga ja üritati vastast kinni hoida. Argentiina vastu see ka toimis.

Kohtumise esimene värav sündis kohe teise poolaja alguses ja nagu öeldakse – saudid jäid riietusruumi. Ja kui 25 meetrilt veel ristnurka purakas ka pandi, siis oli saudidel luu ikka päris kurgus. Pärast seda olid neil käigud täitsa otsas ja oli näha, et kaks eelmist mängu olid jalgades. Ka see meeste ühtne võitlusvaim kadus ära.

Vaatamata sellele, et Saudi Araabia ei saanud alagrupist edasi, võitsid nad endale kõvasti fänne juurde. Kui keegi oleks enne turniiri mulle öelnud, et nad löövad igas mängus värava ja võidavad Argentiinat ka, siis ma oleks olnud nõus päris palju raha vahele panema. Väga sümpaatne turniir nende poolt, nad võivad koju minna pea püsti ja seal saavad siis ka natuke ilusamate autodega edasi sõita.