„Super hea, et võitsime! Meil oli raske periood. Kui sa kaotad ja kaotad, siis tunduvad kõik asjad hullud ja maailma lõpp on justkui lähedal. Loodan, et see võit toob meid positiivse fooni peale,“ tõdes kohtumise järel Delfi otseülekandes Pärnu Sadama peatreener Gert Kullamäe.

Pärnu Spordihallis alustas paremini kodumeeskond, kui nende uue ameeriklasest mängujuhi Isaiah Harti nelja ja Eesti koondislase Robert Valge kaheksa silma abil said nad sisse 14:6 algedu. Suvepealinlased jätkasid vägevalt ning võitsid avaveerandi 26:18.

Teisel veerandajal hakkas punkte tulema ka ukrainlasest keskmängijalt Serhii Pavlovilt. Kolm minutit enne pikemale pausile minekut olid võõrustajad peal kümne silmaga, aga seejärel jäid pärnakad aina enam kaitselauas hätta ja riietusruumi mindi seisult 43:38.

Pärnu kolmas veerandaeg algas kohutavalt. Eesti meistri esimesed kolm rünnakut päädisid pallikaotustega, mistap hollandlased tegid 8:0 spurdi ning pääsesid üle pika aja juhtima. Seejärel sai Sadam taas mängu paremini käima ning otsustava veerandi eel oli tablool eestlaste poolt vaadates 52:53. Neljandat veerandaega alustas hästi Sverre Aav, kes tõi kolme minutiga kuus punkti ja viis Pärnu juhtima 62:56. Kipsis hollandlased ei saanud rünnakut käima ning Harti vabavisetest juhtisid pärnakad neli ja pool minutit enne normaalaja lõppu juba kuraditosina silmaga.

Kuid sellega polnud mäng veel tehtud. Den Bosch jõudis 2.27 enne normaala lõppu Kobe Websteri kaugviskest nelja silma kaugusele. Kuid sellega sai külaliste lõpuspurt läbi. Kohtumise viimased neli silma tõi Pärnu Sadama lätlasest tagamängija Davis Geks ning Eesti valitsev meister sai eurosarjas teise võidu skooriga 75:67.

Suvepealinna satsi vedas trio Hart, Geks ja Valge, kelle kõigi arvele jäi 14 punkti. Neist ühe silma vähem tõi Pavlov. Üleväljamees oli hollandlaste Webster, kes viskas 26 punkti ja võttis maha kaheksa lauda. Võõrsil kaotas Pärnu hollandlastele 32 silmaga ja Eesti klubi edasipääsulootused on kustunud.

Kohtumise otseülekanne on järelvaadatav Delfi Kogupaketi tellijatele.

Vaata fotosid: