Mehhiko – Poola 0:0

Kohtumise esimest poolaega iseloomustas mõlema meeskonna kompav ja ettevaatlik mängustiil. Liiga suuri riske kumbki meeskond ei võtnud, mis tegi esimese poolaja võimalustevaeseks. Poolaja lõpus oli näha, kuidas Mehhiko surus enda mängu rohkem peale, mis omakorda surus Poola enda kasti. Poola jaoks tuli poolajapaus õigel ajal.

Kuna tegu oli mõlema meeskonna jaoks finaalturniiri esimese mänguga, siis polnud see üllatav. Mõlema meeskonna jaoks oli mängus palju kaalul. Võis eeldada, et esimesel poolajal ei hakata riske võtma.

Argentina ja Saudi Araabia üllatustulemus (1:2) segas korralikult kaarte. Enne tänaseid mänge tundus loogiline, et sellest alagrupist läheb kindlasti edasi Argentina ja selle mängu (Mehhiko – Poola) võitja astub suure sammu teise koha nimel. Seda, et Saudi Araabia pärast esimest vooru juhib oma alagruppi, poleks peale nende endi ilmselt keegi osanud arvata. Argentinal on tugevalt selg vastu seina ja saab olema huvitav näha, kas saudid on püsivalt nii head nagu oma esimeses mängus.

Esimene poolaeg oli väga taktikaline, aga pärast vaheaega muutus mäng palju emotsionaalsemaks – elu ja energiat tuli kõvasti rohkem juurde. Eriti jäi silma Mehhiko koondise ridades mänginud keskpoolkaitsja Edson Álvarez, kes võitis lahtiseid palle, oli aktiivne ja hea palliga mängus ja tegi silmnähtavalt palju tööd.

Kui 58. minutil Mehhiko värava all penaltimoment tekkis, siis alguses paistis see ausa õlg õla vastu võitlusena. Seejärel oli kaadrist väga hästi näha, kuidas Mehhiko kaitsja võttis selgelt Lewandowski särgist kinni ja tiris seda nii, et keha oli poolpaljas. Kohtunik tegi reeglite järgi õige otsuse.

Mälu järgi öeldes eksis Lewandowski ka Barcelonas viimases mängus penaltiga, mis võis teda mõjutada ka täna enne lööma minekut. Telepildist tundus, et ta läks lihtsalt ühte nurka tabama ja ei vaadanud väravavahti. On mängijaid, kes proovivad väravavahti jälgida, et aru saada, kuhu suunda ta liigub. Mehhiko väravavaht Guillermo Ochoa oli muidugi ka kaval, seisis paigal ja tegi Lewandowskile aimamise keeruliseks. Lööjate taktikad ongi erinevad ja ühte õiget pole. Tänases üliolulises väravamomendis mängis Ochoa lihtsalt Lewandowski üle.

Poolas elades on tunda, et jalgpall on number üks spordiala riigis ja mõistagi ollakse ka suured koondisejalgpalli fännid. Ootusärevus MM-i finaalturniiri ees on suur. Sellega omakorda kaasnevad suured ootused Poola koondise tulemustele. Kõik, mis jääb alla edasipääsu, on poolakate jaoks ebaõnnestumine.

Sellest alagrupist hoian pöialt Argentinale ja Poolale. Kogu turniiri arvestuses olen juba aastaid olnud Saksamaa toetaja ja nii ka sel korral! Finaalturniirist üldiselt mõeldes, siis esimese kahe päeva järel on selge see, et selget pole veel midagi – kõik on veel võimalik.