Inglased võitsid avapoolaja Jude Bellinghami, Bukayo Saka ja Raheem Sterlingu väravatest 3 : 0. Teisel poolajal lõi Saka oma teise värava, jala said valgeks ka Marcus Rashford ja Jack Grealish. Iraani tabamuste eest hoolitses Mehdi Taremi.

Paraku ei möödunud Kataris seegi mäng skandaalideta. Esimene uudis tuli paar tundi enne mängu, kui Inglismaa jalgpalliliit koos kuue teise Euroopa alaliiduga teatas, et loobutakse vikerkaarevärvilise kaptenipaela kandmisest, millega sooviti avaldada toetust seksuaalvähemustele. Nimelt on sügavas islamiriigis Kataris homoseksuaalsus illegaalne. Põhjuseks oli rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA ähvardus, et poliitilise sõnumiga kaptenile antakse väljakul kohe kollane kaart.

Õige pea ilmnes teine probleem, sest sajad Inglismaa koondise fännid pidid tundide kaupa staadionile sissepääsu ootama. Põhjuseks oli FIFA piletirakendus, mis oli lakanud töötamast.

Kohtumise avapoolaega varjutas Iraani väravavahi Alireza Beiranvandi karm peatrauma. Kümmekond minutit arstide hoole all olnud Beiranvandil lubati üllataval kombel mängu jätkata. Pool minutit hiljem vajus kollkipper taas pikali ja ta vahetati viimaks välja. Endine Inglismaa koondislane, praegune BBC teleekspert Jermaine Jenas kritiseeris teravalt arstide käitumist. „See on täielik nali. Meditsiinipersonali ülesanne on teha õige otsus. Ta oleks tulnud platsilt ära toimetada,“ märkis ta. Kui avapoolaja 14 lisaminutit oli Beiranvandi vigastuse tõttu loogiline, siis üllataval kombel andis peakohtunik Raphael Claus ka pausivaesel teisel poolajal kümme lisaminutit. Iraani hilise penalti tõttu venis kohtumine lõpuks ligi kahe tunni pikkuseks.

Kuid tagasi inglaste juurde. Eduka algusega tegi ajalugu Gareth Southgate, kellele see oli Inglismaa peatreenerina MM-i ja EM-i peale kokku üheksas võit. Sellega purustas ta Sir Alf Ramsey rekordi.