Tartu Ülikool Maks & Moorits võttis veerandfinaali avamängus vastu Pärnu Sadama. Kodumeeskond kontrollis mängu suurema osa ajast ja värskelt peatreenerit vahetanud pärnakate üle teeniti 91:84 võit ehk korduskohtumisele minnakse seitsmepunktilises eduseisus. Andrii Voinalovych tõi Tartu parimana 19 punkti ja võttis seitse lauapalli, Hendrik Eelmäe lisas 15 punkti ja 10 lauapalliga kaksikduubli.

Tasavägiselt kulgenud mängu avaminutite järel said tartlased hoo sisse esimese veerandi lõpuminutitel kui 8:0 spurdi järel juhiti 20:16. Veerandi lõpuks juhtis Tartu 25:24. Teise veerandaja keskel tegi Tartu 12:0 mineku, mille järel juhiti juba 39:27. Spurdi käigus sai käe valgeks ka Tartu värskeim täiendus Leemet Böckler. Poolaja lõpuks said aga värskelt Gert Kullamäe hoole alla usaldatud suvepealinlased vahet väiksemaks ja pikale pausile mindi Tartu 51:44 eduseisus.

Kohtumise teise poolaja mängisid meeskonnad viiki ja Tartu seitsmepunktiline eduseis püsis nii kolmanda veerandi kui ka mängu lõpus. Tartu sai 91:84 võiduga kätte kerge initsiatiivi enne korduskohtumist Pärnus. Kahe mängu kokkuvõttes võitja liigub edasi detsembri keskel Narvas peetavale finaalturniirile.

Voinalovych kogus Tartu parimana 26 mänguminutiga 19 punkti, seitse lauapalli ja efektiivsusnäitaja 25. Kolm kaugviset tabanud Jalan McCloud lisas 17 punkti, kuus lauapalli ja viis korvisöötu. Hendrik Eelmäe arvele jäi kaksikduubel 15 punkti ja 10 lauapalliga ning Märt Rosenthal lisas 13 punkti ja andis kaheksa korvisöötu.

Pärnu poolel viskas Matthew Mccarthy 20 punkti ja võttis viis lauapalli. Serhii Pavlov lisas 17, Sverre Aav 14 ja Mihkel Kirves 12 punkti.

Tartu peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul võetakse seeriat mängu kaupa „Tänases mängus oli meie jaoks suur probleem, et Pavelka sai kiiresti vead täis ja pidime mõnele mängijale liiga palju minuteid andma. Aga nii mõnigi mees andis kõva panuse, näiteks Hendrik Eelmäe, kes aitas meeskonda lauapallide ja hea füüsilise kaitsega. Mängisime distsiplineeritult, aga peame tegelema veel parema koostöö ja usalduse leidmisega platsil. Võtma mäng-mängu haaval ja kui hakkame punkte lugema kahe mängu kokkuvõttes, siis ei pruugi asjad hästi lõppeda. Hoiame fookust ja vaatame, mida järgmine mäng toob,“ sõnas Mazurs.

Tartu ja Pärnu esindusmeeskondade veerandfinaali korduskohtumine on Pärnus esmaspäeval, 28. novembril kell 18.00. Kahe mängu kokkuvõttes võitja liigub edasi poolfinaali, kus ootab ees kohtumine BC Kalev/Cramoga.

Rapla ja Kalev/Cramo veerandfinaali avamatš oli lõppenud 72:72 viigiga. Täna kohtuti teistkordselt ning edasipääsu tagasid kalevlased 83:65 (41:40) võiduga.

Mäng püsis tasakaalus kuni kolmanda veerandi lõpuni (57:51) ning siis tegi Kalev otsustava spurdi (26:14).

Martins Meiers viskas 26 ja Wesley Van Beck 18 punkti. Rapla parimana jõudis Kendall Stephens 20 punktini.

Mängude eel:

Tartu Ülikool/Maks & Moorits – Pärnu Sadam kohtumine algab täna kell 19.00 Tartus. Kalev/Cramo – Rapla Avis Utilitas duelli avavile antakse kell 19.30 Tallinnas Kalevi spordihallis.

Laupäeval PAF Eesti-Läti Ühisliigas BC Prometey alistanud Kalev/Cramo jaoks on tegemist kolmanda mänguga kuue päeva jooksul. Kalev/Cramo abitreeneri Brett Nõmme sõnul Rapla meeskond, kes alati võitleb ning on üllatusvõimeline. Seejuures sõltub nende esitus palju mängujuht Tyler Cheese’ist.

„Kui suudame vastasvõistkonna tagamängijatele surve peale panna ning võtta ära neilt mõned käigud ja samal ajal ise hea emotsiooni ja võitlusega alustada, siis on meil head võimalused edasipääsemiseks,“ rääkis Nõmm.